In Piatra Neamt incepe o ampla operatiune de ridicare a ”cazanelor” abandonate în spatiile publice, anunta Primaria. La aceasta ora este in desfasurare procesul de inventariere a masinilor, estimandu-se ca pe strazile din oras ar exista nu mai putin de 400 de autovehicule abandonate. ”La sfârșitul lunii februarie, la nivelul municipiului Piatra-Neamț a început o amplă acțiune de identificare și inventariere a autoturismelor abandonate pe domeniul public. Scopul acțiunii este eliberarea spațiului public ocupat de aceste autovehicule și crearea de noi locuri de parcare. Până în prezent au fost identificate 90 de autorisme abandonate doar în cartierul Mărăței, totalul estimat pentru întreg municipiul fiind de 400 de astfel de autoturisme”, transmite Primaria.

Dupa ce politistii locali vor identifica proprietarii, acestia vor fi notificati sa-si ridice masinile de pe strazi. In caz contrar, masinile urmeaza sa fie ridicate si depozitate de o firma specializata. ”În cadrul campaniei demarată de Primăria Piatra Neamț, în scopul creării de noi locuri de parcare, polițiștii locali identifică zilele acestea, proprietarii care și-au abandonat autovehiculele pe domeniul public sau privat al municipiului Piatra Neamț.

Odată identificați, aceștia sunt notificați în scris ca în cel mai scurt termen, să-și ridice autoturismele din locurile în care le-au abandonat.

În caz contrar, acestea urmează a fi ridicate și depozitate de către o firmă autorizată în domeniu, în spațiul special amenajat pentru astfel de autovehicule.

Ridicarea și depozitarea autoturismelor abandonate se va face în baza unui Regulament specific, ce urmează a fi supus dezbaterii și aprobării Consiliului Local Piatra Neamț.

În cazul în care sesizați în cartierul dvs. astfel de mașini, și aveți indicii că ar putea fi abandonate, apelați Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233.231.300.

Reamintim că este considerat vehicul abandonat, vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puțin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice”, se arata intr-o informare a Politiei Locale.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Permanent ar trebui luate asemenea măsuri. Speram sa fie duse la capăt !Ar trebui luate măsuri și cu cei care vin acasă cu mașinile de firma, utilitare, microbuze și le parchează pe unde apuca in zona in care locuiesc. S-ar elibera multe locuri de parcare dc firmelor le-ar fi impus sa dețină parcuri auto iar mașinile de firma sa fie parcate pe timpul nopții acolo. S-a umplut orașul de gunoaie ! Trotuarele au devenit parcări.

  2. Bravo!
    Tot săracul are masina, de parca ar fi o obligatie pe care ti-o impune statul!
    Iti permiti bine…nu? De asta exista mijloc de transport in comun…iar pentru ciumpalacii, adica saraciile care vor comenta, milioanarii in Olanda merg pe bicicleta ticmai din cultura pe care o au pentru mediul inconjurator…dar la noi pana nu zguduie manelele la maxim si tragi un flaimuc pe geam…nu esti barosan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.