In aceasta primavara, in 3 parcuri din Piatra- Neamt vor fi amplasate aparate de fitness. In parcul central va fi amenajata si o zona cu echipamente speciale pentru persoane cu handicap, a anuntat intr-o conferinta de presa Romel Bîrjoveanu, liderul grupului consilierilor locali PNL:Începând cu primăvara acestui an, vom monta instalațiile fitness pe care primăria le-a achiziționat la sfârșitul anului trecut. Avem în plan să utilăm trei parcuri cu aceste echipamente, este vorba de Parcul Central, unde va fi și o zonă cu echipamente speciale destinate persoanelor cu dizabilități, apoi în parcul din zona” Aurora” și în parcul de pe Aleea Paltinilor din cartierul Mărăței

Bîrjoveanu a mai anuntat ca in curand se va termina proiectarea unei scari de urcare pe Pietricica. Aceasta va avea punct de plecare zona ”Staro” de pe str. Orhei: În această primăvară vom avea terminată proiectarea referitoare la treptele de acces spre muntele Pietricica cu plecare din zona” Staro” și în funcție de valoarea investiției sperăm să putem demara încă din vara aceasta lucrările”, a declarat Bîrjoveanu.

Totodata, in Piatra- Neamt se va actiona pentru marirea vizibilitatii trecerilor de pietoni prin iluminarea lor si se va continua incriptionarea acestora cu mesaje pentru pietonii neatenti. O trecere pentru pietoni din fata magazinului Unic va fi desfiintata. ”Continuăm să găsim soluții pentru siguranța în trafic și fluidizarea acestuia, în acest an vor fi o serie de intervenții în infrastructura rutieră, însemnând mărirea vizibilității la trecerile pentru pietoni prin supra iluminarea celor cu risc ridicat de accidente și înlocuirea semnelor de circulație cu unele cu un grad de reflexie mai mare.

Vom continua și în acest an campania de inscripționare a trecerilor cu mesaje destinate pietonilor pentru a le spori atenția în traversarea străzii.

Un pas important în fluidizarea sensului giratoriu din fața hotelului Ceahlău va fi mutarea semaforului cu buton din fața magazinului Unic undeva la mijlocul străzii și desființarea trecerii din fața sediului Apelor Române. Aș mai aminti necesitatea înființării unei alveole în stația din dreptul pieței Dărmănești, pentru a permite intrarea microbuzului în stație și eliberarea benzii de circulație”, a mai completat Romel Bîrjoveanu.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Chiar sunt idioți, montaj chér! Doamne, de ce ne pedepșești cu aceste hohaiele? După ce această primărie e ruptă în dos, se găsesc aceste persoane să facă mișto de mica brumă de bani care o mai au. Nea Romelo, ne-ar fi mai bine nouă, cetățenilor acestei urbe dacă ți-ai lua pe repede-nainte un lung, foarte lung concediu. Poate fi și medical! Vorba galeriei fcsb: Du-te Dică, du-te! Măi băieți, nu am nimic împotrivă să cheltuiți ca tanăii acei bani pe care nu-i aveți doar cu condiția să o faceți pentru lucruri utile. Să-mi răspundeți voi, partidul istoric, dar și nea consigliere Romeo, ce utilitate strategică are drapelul, fitnessul și scările de pe Pietricica? A, interesul buzunarului de partid! Am înțeles, să trăiți foooaaarte bine!
    O zi frumoasă tuturor

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.