Prefectul George Lazar a fost in blocul din Piatra Neamt, in care ieri un barbat a provocat o explozie vrand sa-si ia viata alaturi de copilul lui de 7 ani. George Lazar a dat asigurari ca pagubele produse de deflagratie vor fi remediate cu bani de la primarie. ”Am fost impreuna cu domnul Primar Andrei Carabelea si cu membri ai Comitetului pentru Situatii de Urgenta la blocul unde a avut loc nenorocirea, in care un copil era sa isi piarda viata.
Am evaluat starea imobilelor din respectivul bloc si am constatat impreuna cu specialisti din cadrul ISC Nesmt, ca structura de rezistenta nu este afectata in schimb sunt mai multe apartamente cu pagube partiale.
Am discutat cu cetatenii care locuiesc in in bloc si i-am asigurat de intreaga disponibilitate pentru a gasi solutiile cele mai rapide de sprijin.
Astfel domnul primar al Municipiului Piatra Neamt, a dat asigurari ca din resurse bugetare va asigura in regim de urgenta alocarea de fonduri pentru reparatii si inlocuirea usilor de la intrarea in apartamentele, afectate de suflul exploziei.
In continuare politisti din cadrul IPJ Neamt sub coordonarea Parchetului Tribunalului vor efectua actele de urmarire penala, in cauza fiind deschis dosar penal.
Consider ca astfel de fapte sunt de incalificabile, iar cel care se face vinovat va fi tras la raspundere si va suporta rigoarea legii. În continuare in zona va ramane un echipaj al Politiei Locale pentru a asigura paza si pentru a preintampina alte probleme”, a declarat prefectul judetului Neamt.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.