O postare de pe pagina de facebook ”PSD Bicaz”, scrisa de primarul Nicoale Sălăgean, naste cel putin doua intrebari: are edilul pierderi de memorie sau a dobandit capacitati paranormale?

Raspunsul este greu de dat, cert este insa, ca Nicoale Sălăgean a sărit de pe 6 martie direct pe 8 martie. Astazi, 7 martie, inainte de orele pranzului, primarul de la Bicaz a transmis urari de Ziua Internationala a Femeii, adica de 8Martie: ”Astazi, de ziua dvs, doamne, domnișoare, mame și bunici, să aveți parte de frumos, de liniște și de toți cei dragi aproape (sic!)! O primăvară frumoasă, cum n-a mai fost alta! Cu pretuire, Nicoale Sălăgean”, scrie edilul pe reteaua de socializare amintita, pe 7 martie la ora 12.

Acum, dilema pentru bicăjeni este dacă primarul lor a făcut un salt în timp de pe 6 martie direct pe 8 martie 2020, sau a făcut un salt in timp de dinainte de anii `89 pana in zilele noastre, iar acum el de fapt este în viitor, pentru că despre Salagean se spune mai in gluma mai in serios, ca ”pare proaspat iesit dintr-o plenara PCR”. Daca ar fi sa ne luam dupa cum arata orasul Bicaz sub administratia Sălăgean (doua mandate de primar), tot intr-o zona necunoscuta ramanem, pentru ca urbea arata ca pe timpul comunismului, iar primarul e in 2020 si ne transmite bezele de pe facebook, deci este foarte posibil, ca regimul comunist sa-l fi trimis sa vada cum sta treaba prin 2020 la Bicaz, ca sa stie cum aranjeaza cu planurile cincinale.

Din cate se vede in captura de ecran de mai sus, cifra 8 (de la 8Martie) este scrisa culcat si pare a fi mai degraba simbolul infinitului. Fara plus sau minus, iar de aici se poate intelege ca primarul o ia cand în viitor cand in trecut, fara limita de ani. La infinit, ca un fel de Duncan MacLeod.

Dar călătoria in timp a primarului nu este un exemplu singular la Bicaz si chiar primaria cu totul pare sa fi intrat intr-un fel de zona crepusculara, ca in celebrul serial SF cu acelasi nume. Pe un canal de Youtube al Primariei Bicaz, a fost postat pe 4 martie un material video cu sedinta de Consiliu Local din luna februarie. Tiltul materialului este ”Sedinta CL Bicaz din 30.02.2020”. Înțelegem deci, ca la Bicaz luna februarie 2020 a avut 30 de zile in loc de 29, câte a avut pe restul planetei.

Cum subiectele de domeniul paranormalului sunt greu de descifrat chiar si pentru cercetatori, nu incercam noi acum sa intelegem ce se intampla la Bicaz, desi ar putea fi vorba si despre o strategie electorala, adica sa ne spuna maine Nicoale Sălăgean că el a ajuns deja pe 8 iunie 2020 si e tot primar, deci nu mai au rost alegerile de pe 7 iunie. Cel mai in masura sa dea explicatii despre fenomenele extrasenzoriale de la Bicaz, este chiar călătorul in timp Nicoale Sălăgean, dar nu l-am contactat astazi, ci asteptam sa-l ajungem si noi din urma pe 8 martie 2020, adica vom incerca sa-l sunam maine, cand vom fi din nou contemporani cu el. Asta daca nu ne-o iar inainte si îl vom mai găsi pe la Bicaz peste vreo 10 ani, la sedinta de Consiliu Local de pe 32 martie 2030, Doamne fereste!

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.