Politistii rutieri din Neamt au fost dotati cu pistol radar. Vineri, 15 iunie, noua ustensila de masurat viteza autovehiculelor a facut ravagii pe traseul Piatra Neamt- Costisa. In doar doua ore, au fost retinute permise de conducere pentru viteza, cam cate se retineau pana acum intr-o saptamana. In total, in cele doua ore, 43 de soferi au fost depistati conducand cu viteza peste limita legala. In medie, a fost constatata o contraventie la fiecare 3 minute.

Comunicat IPJ Neamt:

Loading...

 

În ziua de 15 iunie a.c., între orele 12.00-16.00,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au acționat cu aparatul radar TruCAM, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru nerespectarea normelor rutiere privind  viteza de deplasare pe drumurile publice.

Astfel,  în decurs de numai  2 ore, cu acest tip de echipament, pe sectorul de drum DN 15 Piatra Neamț – Costișa  (sector de drum cu risc accidentogen ridicat), au fost aplicate 43 de sancțiuni  contravenționale și au fost reținute 21 de permise de conducere pentru depășirea limitei de viteză cu mai mult de 50 km/h.

Din  luna iunie a.c., Serviciului  Rutier Neamț   are  în dotare unul dintre cele mai performante echipamente din dotarea poliției rutiere.

Este vorba despre un echipament radar,  tip TruCAM, ce are cameră video HD  și sistem de măsurare a vitezei cu laser.

Aparatul stochează atât înregistrări video cât și fotografii ale abaterilor înregistrate conținând detalii precum data, ora, poziția GPS, marca mașinii și numărul de înmatriculare.

De asemenea, TruCAM poate măsura într-un timp foarte scurt viteza mai multor autovehicule, indiferent de tipul lor (autocamioane, autoturisme sau motociclete).

Reamintim conducătorilor auto faptul că,  depășirea cu mai mult de 50 km/h  a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic, constituie contravenție ce este sancționată cu amendă din clasa IV de sancțiuni (9 – 20 puncte amendă) – sancțiune principală  și aplicarea         sancțiunii complementare  a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 zile.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ