Astăzi (4 mai) PMP Piatra Neamț a desfășurat o acțiune de strângere semnături pentru susținerea campaniei „Alege primarul in 2 tururi”. Campania se desfășoară in luna iunie la nivel național și se dorește strângerea a 1milion de semnături. Dacă alegerile ar fi fost in 2 tururi cetățenii municipiului Piatra Neamț ar fi avut șansa să fie reprezentați de un primar cu o legitimitate mult mai puternică, sustin PMP-istii.

Campania de strângere de semnături a PMP se va desfăşura până în luna iunie pe străzile tuturor localităţilor din România. Echipele PMP vor împărţi pliante în care arată că în multe localităţi există primari care au fost aleşi cu 7%-10% dintre cetăţenii cu drept de vot, iar scrutinul unic de alegere a edilului a dus la lipsa competiţiei dintre candidaţi, scăderea interesului cetăţenilor şi implicit a prezenţei la vot, precum şi la creşterea reţelei de primari şi baroni locali PSD.

Reamintim că PMP  a depus încă din 2015 un proiect legislativ pentru revenirea la alegerea primarului în 2 tururi de scrutin, însă proiectul a fost respins în Parlament de majoritatea PSD-ALDE-UDMR. Anul acesta, Partidul Mişcarea Populară a depus un nou proiect legislativ în acest sens.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.