Politia Locala Piatra- Neamt a ajuns cu GPS-urile pentru monitorizarea angajatilor, fix pe strada unde are sediul Judecatoria Piatra- Neamt. Fiind foarte performante, GPS-urile au gasit si sala de sedinte unde se judeca procesul intentat de catre unul dintre politistii locali care au considerat ca sistemul achizitionat de șefii lor, incalca drepturile la protectia datelor personale.

De aceeasi parere sunt si cei de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, care conform procesului verbal nr. 22035 din luna mai 2018 (foto jos), au constatat ca sefii Politiei Locale Piatra- Neamt habar n-aveau sau nu le-a pasat deloc de lege cand au implementat sistemul. Ei nu au informat in prealabil pe politisti ca urmeaza sa fie monitorizati si nu au facut nici macar contracte de confidentialitate cu cei care urmau sa aiba acces la datele furnizate de GPS-uri, cu privire la angajatii care le purtau. Mai pe scurt, politistii locali din Piatra- Neamt au fost si sunt monitorizati ilegal, incalcandu-li-se dreptul la protejarea datelor cu caracter personal.

Prin urmare, la ultimul termen al procesului pe 17 ianuarie 2019, judecatorii au decis sa cheme in instanta si Consiliul Local Piatra- Neamt in calitate de pârât, pentru ca a aprobat Regulamentul de Organizare si Functionare a Politiei Locale, cu tot cu GPS-urile ilegale, dovedindu-se astfel, cam cat de capabili sunt consilierii locali atunci cand vine vorba sa voteze lucruri despre care habar nu au daca sunt in regula sau nu, din punct de vedere legal.

pl

Va urma cel probabil inca un proces pierdut de Politia Locala datorita managementului de succes si evident, despagubirile de rigoare, suportate bine-nteles, tot de pietreni.

Reamintim ca in anul 2018, Politia Locala Piatra- Neamt a implementat un sistem de localizare GPS, atat pentru fiecare angajat in parte cat si pentru fiecare masina. Sistemul poate indica in timp real unde se afla fiecare om pe teren si se poate verifica si unde a fost si cat a stat fiecare in timpul serviciului.

Sistemul pare a fi unul destul de util atat atunci cand viata unui agent este in pericol, dar si cand apar diverse reclamatii, putandu-se verifica daca o patrula a ajuns la o interventie sau daca a respectat traseul de patrulare.

Numai ca unor politisti locali nu li s-a parut deloc in regula si refuza sa fie monitorizati non stop la serviciu, considerand ca le sunt incalcate anumite drepturi cu privire la protectia datelor personale, ajungandu-se astfel, cu GPS-urile in instanta.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. toate tarile civilizate au un asemenea sistem de monitorizare . ce este drept , cam incurca interlopii , politistii corupti , functionarii corupti .
    penibilii acestia nu-si risca viata , trantori pe bani publici se simt lezati atunci cand sunt monitorizati sau filmati incalcand legea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.