Scandalul bannerelor PMP montate ilegal in Piatra- Neamt, cu sprijinul politiei locale, pare a fi picatura care a umplut paharul dupa ce sub conducerea lui Eugen Pancu, Politia Locala din Piatra- Neamt este subiectul a zeci de procese si plangeri catre Parchete, inclusiv DNA.

Politistul local Ioan Pîrțog, unul dintre cei mai hartuiti politisti locali pentru ca de-a lungul timpului a scos la iveala numeroase ilegalitati din institutia in care este angajat, îi adreseaza o scrisoare deschisa primarului Dragos Chitic prin care îi cere acestuia in mod public destituirea din functie a lui Eugen Pancu, seful Politiei Locale Piatra- Neamt. Lui Chitic i se aduce la cunstinta ca Pancu a transformat politia locala in agent electoral si a mintit cu buna stiinta in scandalul bannerelor PMP, aducand grave prejudicii de imagine institutiei aflate in subordinea primariei.

Subsemnatul Pîrtog Ioan Toader,angajat al Politiei Locale Piatra-Neamt pe functia de politist local clasa 1 grad profesional asistent ,prin prezenta va solicit in mod public destituirea din functie a numitului Pancu Eugen,directorul executiv al Politiei Locale Piatra-Neamt din urmatorul motiv:

             La data de 23.03.2019 a dat dispozitie in mod ilegal si cu incalcarea atributiilor de serviciuunei patrule de ordine publica,aflata in subordine,sa se deplaseze pe strada Mihai Eminescu din Piatra-Neamt si sa asigure sprijin unor persoane in vederea instalarii unui banner electoral,peste partea carosabila,apartinand partidului PMP,cu toate ca acesta stia faptul ca este interzisa montarea unor astfel de bannere pe raza municipiului Piatra-Neamt,existand o hotarare a Consiliului Local in acest sens. Mai mult de atat, potrivit Legii nr. 33 din 16 ianuarie 2007 art.35 alin.1 campania electorala începe cu 30 de zile înainte de ziua de referință și se încheie în dimineața zilei de sâmbătă care precedă zilei de referință, la ora 7,00. Mentionez faptul ca potrivit Legii nr.188/1999 art.44 alin.3 coroborat cu art.48 alin.2, numitul Pancu Eugen a incalcat in mod flagrant indatoririle functionarului public, cauzand un prejudiciu de imagine Politiei Locale, aceasta fiind catalogata de catre cetateni ca fiind o Politie politica, in urma acestui eveniment. Nu in ultimul rand subliniez faptul ca acesta a transmis un comunicat presei, respectiv o declaratie oficiala, prin care aduce la cunostinta opiniei publice (dezinformare), faptul ca exista o autorizatie pentru montarea acestui banner, lucru contrazis de avizul (cel putin discutabil) emis de catre arhitectul sef. Avand in vedere, atat fapta in sine cat si declaratiile halucinante date presei, si nu in ultimul rand incercarea de a ascunde adevarul,va solicit sa dati curs acestei solicitari. De asemenea va solicit sesizarea organelor de cercetare penala sub aspectul posibilei  savarsiri a  infractiunii prevazute la art. 300 din Codul penal,respectiv indeplinirea unui act de catre un functionar public care nu intra in atributii”, spune politistul local, Ioan Pîrțog, in scrisoarea deschisa adresata primarului Dragos Chitic.

Pîrțog i-a cerut demisia si lui Eugen Pancu personal, printr-o adresa inaintata si inregistrata in aceasta dimineata (28 martie) la secretariatul Politiei Locale.

Reamintim ca in urma cu cateva zile, in centrul orasului Piatra- Neamt au fost montate bannere electorale ale PMP desi exista o Hotarare de Consiliul Local care interzice amplasarea de astfel de obiecte pe strazile din centru, cu exceptia celor cu scop cultural. Montarea bannerelor a fost sprijinita de politisti locali. Dupa izbucnirea scandalului, Eugen Pancu (seful politiei locale) a remis presei un comunicat de presa in care afirma ca bannerele au aprobarea arhitectului sef al primariei. Chiar si asa, bannerele au fost demontate, iar ulterior s-a constatat ca Eugen Pancu a mințit, pentru ca avizul arhitectului sef era valabil incepand abia cu data de astazi, 28 martie.

Printre ultimele scandaluri din politia locala, a fost si cel de la sfarsitul anului trecut, cand un agent a fost gasit la volanul masinii de politie beat crita, si exemplele pot continua.

In urma scandalului bannerelor, demiterea lui Eugen Pancu si a viceprimarului Bogdan Gavrilescu (presedinte PMP Neamt) a fost ceruta si prefectei Soroceanu, de catre Asociatia Avertizorilor Publici, condusa de Janel Iosub, printr-o sesizare depusa la Prefectura. Pana la aceasta ora, Prefectura nu a anuntat nicio masura in acest sens. Ramane de vazut daca si primarul Dragos Chitic va proceda la fel.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Felicitari dlui politist local pt curajul asumat si riscurile care si le asuma, stiind ca este greu de clintit seful din functie! Apropo, dl Pancu inca de ieri si-a luat concediu si asta spune multe….pt cine are discernamant si rationament!

  2. domnule Avertizor public sef, Iosub..ce parere aveti de faptul ca zilnic in preajma scolilor din municipiul Piatra Neamt se blocheaza pur si simplu circulatia….mai mult in fata Complexului Orion autovehicolele si Troleibuzele de transport calatori nu au loc in asa-zisa statie blocand minute intregi o banda de circulatie?Nu-l cunosc pe dl Pancu insa politia locala nu se face simtita in locurile si la orele fierbinti” din municipiu…chestie de management…

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.