In timpul intalnirii Guvernelor Romaniei si Moldovei la care a participat si ministrul de interne Carmen Daniela Dan, la doi pasi de aceasta vizavi de Consiliul Judetean Neamt, au protestat doi politisti, unul dintre ei fiind Ioan Canarau, presedintele Sindicatului Europol Neamt. Principala lor revendicare este sa se respecte o Hotarare data chiar de Guvernul Grindeanu, privind marirea salariilor politistilor. Pe acest subiect, au loc proteste ale politistilor, de mai mult timp, in toata tara.

Guvernul Romaniei refuza sa aplice o Hotarare de Guvern, care ar trebui sa mareasca salariile politistilor cu aproximativ 800 de lei. Deci Guvernul refuza sa aplice propria sa Hotarare. Noi sa aparam legea, dar Guvernul sa nu o respecte. Motivatia lor este ca nu s-a calculat impactul financiar si de aceea nu sunt fonduri pentru a suporta aceste mariri. Politistii din toata tara au hotarat cu cateva zile in urma, sa dea cat mai putine amenzi, cele mai multe sanctiuni fiind sub forma de avertismente”, a declarat Canarau

Loading...

Ministerul de Interne este prezentat ironic de protestatari, cu o matura in loc de cap, pe care scrie ”conducerea”, in traducere libera, ”cap de matura”.

Ei ar fi vrut sa protesteze chiar in fata cladirii CJ Neamt, insa SPP-istii i-au rugat sa nu o faca, fiind o intalnire bilaterala si invocand imaginea Guvernului Romaniei, care ar avea de suferit in fata delegatiei din Moldova.

Pana la aceasta ora nu i-a bagat nimeni in seama, desi ministrul de interne a stat peste doua zeci de minute chiar in fata CJ Neamt, de unde protestatarii puteau fi vazuti.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ