Este dezastru, ba chiar dementa totala la Prefectura Neamt, si o spunem fara nicio retinere. De cand institutia a ajuns pe mana Danielei Soroceanu, lucrurile au luat-o complet razna. In doar doua luni de zile, prefectureasa care detine recordul mondial la concediu medical (16 luni) pe banii statului a reusit doar contraperformante si arunca aproape zilnic Prefectura in scandaluri, folosind-o ca pe un instrument propagandistic in scop exclusiv personal, cu puternice accente de cultul personalitatii.

Daniela Soroceanu a ajuns pana acolo, incat face un fel de educatie civica cu jurnalistii, pe un grup de whatsapp creat tot de ea in scopul unei mai bune comunicari. Evident, ca din grupul respectiv nu face parte si tvmneamt pentru ca noi suntem un pic mai insuportabili, insa din cate se vede, si altor jurnalisti, destul de putini cei drept, le-a cam ajuns cutitul la os.

Loading...

Dupa cum bine se stie, judetul Neamt este sub avertizare meteo cod portocaliu de ploi si inundatii. Comunicarea prefecturii pe acest subiect de maxim interes public, este sub orice critica si noi am semnalat acest aspect noaptea trecuta (Vezi- PERICOL DE INUNDAȚII, INCONȘTIENȚĂ CRIMINALĂ. MOFTURILE PREFECTURESEI, MAI PRESUS DECÂT SIGURANȚA POPULAȚIEI)

Dupa toata tevatura, jurnalistii de pe grupul de whatsapp al prefecturesei, se trezesc in aceasta dimineata cu doua minute inainte de ora 8, cu un mesaj scris de Daniela Soroceanu. Atat mesajul cat si replicile prefecturesei la reactiile a doi juralisti, sunt absolut halucinante si se vede de la o posta ca cineva are nevoie urgent de o atentie sporita din partea unor specialisti, de preferat, medici.

Prefect: Ma bucur ca putem comunica eficient impreuna. Doar uniti, suntem o forta!

  Jurnalist 1: Doamna prefect, cu tot respectul, nu vreau sa fiu o forta ci sa primesc informatiile cat mai rapid. Asta inseamna comunicare eficienta pentru mine. Va doresc o zi linistita! Multumesc!

  Prefect: Imi pare rau draga, XXXXX ca nu crezi in Forta comunicarii si in unitatea comunitatii. Si tie iti urez o zi excelenta!

Jurnalistul nu-i mai raspunde, pentru ca nu-i asa pe cei cu ”forta comunicarii” si ”unitatea comunitatii” trebuie sa-i lasi in lumea lor, mai bine cedezi tu primul.

Deci, pe un grup unde ar trebui sa ofere jurnalistilor informatiile de care acestia au nevoie pentru a fi transmise ulterior catre populatie, prefectureasa face un fel de Scoala de vara PSD cu elemente de educatie politica, amestecate cu sloganul de-a dreptul idiot si lipsit de continut, ”Doar uniti suntem o forta”, incercand sa tina un soi de curs de educatie politica sau de educatie civica, usor agramat. Scrie ”forta” cu majuscula.

Dupa acest schimb de replici, intervine un alt jurnalist:

Jurnalist 2: Parca e campanie electorala. A inceput deja la nivel judetean?

Prefect: Nu a inceput niciun fel de campanie electorala, intrucat nu avem alegeri in judetul Neamt. Observ ca un simplu indemn la normalitate in anul Centenarului, este interpretat altfel. De altfel, sunt functionar public de cariera apolitic si nu am cum sa fiu angrenata in vreo campanie electorala. Si tu cunosti aceste amanunte, nu?

Jurnalist 2: Azi te poti astepta la orice. Fara suparare.

Prefect: ”Vezi ca imi dai dreptate! Esti nelamurit, pui intrebari, primesti raspuns si nu incerci sa ”ghicesti” alte semnificatii decat cele evidente. De aceea e nevoie de comunicare. Iar comunicarea da unitate. Iar grupurile unite emana forta”

Spunem Doamne fereste! si analizam un pic pe text. Deci un prefect tine prelegeri unor jurnalisti intr-un loc in care ar trebui sa se limiteze strict la a raspunde la intrebari si a furniza informatii legate de activitatea institutiei care reprezinta guvernul in teritoriu. Prefectureasa isi permite sa tina o prelegere de noaptea mintii despre ce inseamna comunicarea si amesteca anul Centenarului cu convingerile ei proprii, incercand sa le schimbe pe cele ale ziaristilor, de parca ar fi la un simpozion cu tema ”Prefectul si jurnalistii ostili”. Iar ultimele doua propozitii seamana izbitor cu ceea ce am mai vazut in ultimele zile, in scandalul Harabagiu- Halep, cand tot pe un grup de whatsapp se lansau indemnuri catre membrii PSD: ” Iar comunicarea da unitate. Iar grupurile unite emana forta”. 

Harababura nu se opreste aici. Dupa aceasta discutie, prefectureasa face un anunt despre evenimentele din ultimele ore legate de codurile portocalii, pe ”pagina de persoana publica (n.a. asa s-a exprimat intr-o conferinta de presa) Daniela Soroceanu” si intr-un comentariu la o postare de pe facebook. Nu se trimite nimic oficial pe mail, nu se folosesc instrumentele de comunicare oficiala ale Prefecturii Neamt, ci se posteaza pe pagina personala a Danielei Soroceanu, prefectul danDANA… Soroceanu, unde primeste comentarii cu apluze, laudat sa-i fie numele.

Si daca tot indeamna jurnalistii la normalitate in anul Centenarului, facem din nou un apel public la prefectul danDana Soroceanu, poate pana la sfarsitul anului Centenarului reuseste sa explice de ce foloseste masina si soferul prefecturii in interes personal. Si asta ar face parte tot din normalitate, nu?

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.