Prefectura Neamt a emis un comunicat de presa, cu efectele conditiilor meteo din judet.

In acelasi comunicat se arata ca un echipaj ISU Neamt a fost trimis in ajutor la Braila, unul dintre judetele in care vremea are efecte dezastruoase.

Comunicat Prefectura Neamt:

La ordinul inspectorului general, 1 echipaj format din 3 subofițeri cu 1 autospecială cu capacitate mărită de trecere (șenilată) s-a deplasat, în sprijin,  la ISU Brăila.

Este în vigoare o atenţionare meteorologică COD GALBEN valabilă pentru intervalul 05.01.2017 ora 22:00 – 07.01.2017 ora 10:00, prin care se prognozează că aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre sud spre nord, iar local ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50..55 km/h şi pe arii restrânse 70 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Începând de vineri, 6 ianuarie şi până la începutul săptămânii viitoare,  vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade.

În seara zilei de 05.01.2017 ora 22.00 erau afectate 9 localități cu 2156 consumatori nealimentați cu energie electrică ( Comuna Bozieni – localitățile Bozieni, Băneasa, Iucșa și Cuci; Comuna Poienari – localitățile  Bunghi și poienari și Comuna Pâncești cu localitățile Patricheni, Pâncești și Tălpălăi)

La ora 00,30 în urma intervenției echipelor furnizorului de energie electrică, mai erau afectate 5 localități cu 886 consumatori.

În intervalul 5.01.- 6.01.2017 ora 6.00 Secţia Neamţ a CNADNR a acţionat şi acţionează în continuare cu 16 lucrători şi 16 utilaje pentru răspândire de material antiderapant pe toate  drumurile naţionale din judeţ  pe 9 tronsoane de drum național:

  • DN 2
  • DN 17 B
  • DN 17 F
  • DN 15B
  • DN 15D
  • DN 15
  • DN 15C
  • DN 12C
  • DN 15G

 Utilajele SC DRUPO şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene au acţionat şi acţionează cu 27 lucrători şi 13 utilaje pe  33 de sectoare de drum județean

Pe toate drumurile circulația este asigurată și se desfășoară în condiții de iarnă.

Alte fenomene:Pe râul Bistrița, începând din coada lacului Izvoru Muntelui, pe toată lungimea aferentă județului Neamț, se manifestă fenomene specifice de iarna (aglomerări de ghețuri, gheață la maluri). In aval 5km de la viaduct Poiana Largului până la pod Ruseni pe o lungime de cca.12 km se manifestă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,2 și 4,5 m, cu ochiuri şi canal dezgheţat, cu lăţimi de la 2 la 6m pe cca. 10% din lungimea tronsonului, parţial coborât pe mijlocul albiei;

Pentru prevenirea decesului prin hipotermie, în centrele de cazare destinate persoanelor fără adăpost au fost cazate un număr de 37 de persoane

Toate persoanele care necesită dializă au ajuns la centrele specializate.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.