Prefectura Neamt revine la normalitate. Daca in timpul mandatului prefectei Soroceanu, primarii incomozi se trezeau pe cap cu controale fara numar comandate politic, doar pentru a li se gasi nod in papura, iata ca noul prefect George Lazar merge la primariile din judet pentru a purta dialoguri cu administratiile locale, in vederea rezolvarii problemelor comunitatilor.

Seria vizitelor de lucru a inceput ieri (14 ianuarie), cu comunele Borca si Farcasa, una cu primar ALDE, cealalta cu primar PSD. La discutii au participat primarii comunelor, viceprimarii, o parte dintre consilierii locali, secretarii localităților, dar și cetățeni interesați de problemele ridicate.

Borca
Farcașa

Prefectul George Lazar spune ca scopul acestor vizite cu caracter constructiv- pacifist, este facilitarea dialogului intre autoritatile locale si administratia publica locala ”Am început vizitele de lucru în județ cu localitățile Borca și Farcașa cu scopul declarat a unei colaborări deschise între Instituția Prefectului județului Neamț și acestea. Doresc să facilitez dialogul între autoritățile locale și responsabilii din administrația publică centrală.

În cadrul întâlnirilor s-au identificat o serie de probleme cu care aceste comune se confruntă, în special, în perioadele în care se înregistrează căderi masive de precipitații. Astfel s-a solicitat sprijin din partea instituției prefectului pentru demararea unor investiții privind corectarea torenților care au provocat inundații, preîntâmpinându-se situațiile de urgență care afectează populația din aceste zone.

Pentru creșterea calității serviciilor acordate cetățenilor din cele două comune s-a mai solicitat sprijin pentru promovarea unor investiții în apă și canal, racordare la sistemul de alimentare cu gaz, lucrări de reabilitare la școala și liceul de pe raza comunei Borca, precum și solicitarea de alocare a unui microbuz școlar privind transportul elevilor din ambele localități.

S-au mai discutat probleme legate de legea fondului funciar cu privire la emiterea titlurilor de proprietate și punerea în posesie a acestora, precum și alte probleme ale unităților administrative teritoriale. Au participat la discuție primarii comunelor, viceprimarii, o parte dintre consilierii locali, secretarii localităților, precum și cetățeni interesați de probleme discutate.

La finalul dialogului in calitate de Prefect al Județului, am reiterat sprijinul meu și a instituției pe care o reprezint, cu privire la probleme discutate si voi fi intotdeauna un partener corect si de incredere al primarilor”, scrie George Lazar pe pagina lui de facebook.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.