Sabin Foca, preotul din Piatra Neamt care slujeste pentru romanii din Italia, în Toscana, transmite un mesaj plin de incurajari si de invataminte crestine, referitor la situatia in care Europa si intreaga omenire sunt in aceste zile. El explica si de ce a ales sa ramana in Italia, desi nu i-ar fi fost deloc greu sa se intoarca in România unde se afla familia lui: ”Ca preot în Italia (cu familia în România) puteam să plec. Am ales să nu o fac! Nu din curaj și nici din bravură, ci din FRICĂ! Frică, nu de Coronavirus, ci de HRISTOS! Păi El a purtat Coroana de spini pentru mine și pentru noi și eu fug de un virus încoronat?”, scrie preotul pe contul lui de facebook.

Iata mesajul preotului Sabin Foca: ”A fost nevoie de o epidemie (sau pandemie) să ne aducă aminte că suntem fragili ! Atât de fragili !

Sunt zile grele (dacă privești la TV) și zile frumoase (dacă privești la soare, cel puțin aici în Italia, astăzi e o zi superbă)!
E despre viața din noi, pe care o putem lumina sau întuneca, o putem păstra sau o putem pierde! E despre VIAȚĂ! Da, chestia aceea pe care o trăim în timp ce suntem ocupați cu alte lucruri, de multe ori nefolositoare! A fost necesar să fie interzise anume activități ca să ne aducem aminte de noi și de cei dragi ai noștri!

Italia este închisă, dar se poate deschide către Dumnezeu. Ca preot în Italia (cu familia în România) puteam să plec. Am ales să nu o fac! Nu din curaj și nici din bravură, ci din FRICĂ! Frică, nu de Coronavirus, ci de HRISTOS! Păi El a purtat Coroana de spini pentru mine și pentru noi și eu fug de un virus încoronat? Am rămas pentru, cu, și între oamenii mei pe care Hristos mi i-a încredințat să-i duc la El pe marea acestei vieți indiferent de câte furtuni vor fi. Oameni buni și mai puțin buni, deopotrivă, dar cine sunt eu să-i judec? (îi mai cert uneori, dar pentru îndreptare nu spre pierzare).

La slujba din noaptea Învierii se rostește „Unde-ți este Moarte boldul tău ?”
Astăzi, mă întreb „Unde-ți este Creștinule, credința ta?” Astăzi îmi dau seama că școala teologică m-a învățat mai mult să vorbesc despre Dumnezeu, decât cu Dumnezeu. Voi încerca să recuperez timpul pierdut. Voi vorbi, în rugăciune, mai mult decât până acum, cu Dumnezeu! Alt sfat nu am, decât acesta: Vorbiți cu Dumnezeu mai mult decât vorbiți cu oamenii! Viața și Moartea deopotrivă sunt în mâinile Lui! Să fiți Binecuvântați!

P.S. Vă rog nu dați commenturi! Click-ul respectiv transformați-l în ceva util. O scurtă rugăciune către Hristos-Domnul! Mulțumesc!

Preotul Sabin Foca slujeste in Italia de mai binede 3 ani si in fiecare an de sarbatorile de iarna, cu ajutorul romanilor din parohia sa, face donatii catre unitati medicale din judetul Neamt. Ultima data, inainte de craciunul 2019, a donat seturi complete de lenjerie de pat pentru toata Sectia Pediatrie a Spitalului Judetean Neamt.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Nu trebuie să își facă reclamă pt.un lucru banal.In vreme de război ,ciuma,lepra,foamete,preoții sufereau in anonimat ,unii deveneau martiri.

    Fariseismul nu naște sfinți.
    ADMIN: Dar cum ai inteles tu ca-si face reclama? Omul tine un fel de predica pe facebook. Unde e reclama? Si pentru ce sa-si faca reclama, ca nu are nimic de vanzare

  2. În mintea strâmbă și lucrul drept devine strâmb.
    Unde ați văzut dv reclamă?
    Nu- și mai poate nimeni exprima un gând, o trăire fără a fi criticat.Cârcotași, mulți cârcotași.☹☹

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.