Protestul organizat de Andrei Carabelea, lider PACT si fost vicepresedinte in organizatia de tineret PDL- Piatra- Neamt, a adunat aproximativ 150 de oameni, in fata Casei De Cultura din Piatra- Neamt.

Manifestarea a inceput la ora 18 si a fost lipsita de scandari, cel putin in prima jumatate de ora.

Loading...

Desi a fost organizat pentru a se protesta impotriva legii gratierii, mitingul a avut caracter politic clar, si a semanat cu un protest contra tuturor: „Jos Ciorbea!, Dragnea nu uita, duba e la usa ta!, Defrisam clasa politica!, Afara puscariasilor din Parlament!”, sunt cateva dintre mesajele care se puteau citi pe pancartele participantilor.

Dupa ce protestul a fost anuntat, in zilele premergatoare lui, Andrei Carabelea a incercat sa nege evidentele si a declarat ca scopul protestului nu este unul politic, chiar daca el este membrul unui partid politic, insa pana la urma s-a contrazis singur: ”Ceea ce se petrece astazi aici, nu mi se datoreaza mie, ci guvernantilor care se joaca de-a soarecele si pisica. Intra cu picioarele in justitie si-si bat joc de un popor intreg, la o luna si un pic dupa niste alegeri, pe care le-au castigat, zic ei, cu varf si indesat. Nu protestam aici impotriva doar a unui partid politic. Sa nu uitam ca in PNL, dupa pierderea alegerilor, si-a dat demisia un singur om.

La intrebarea noastra, ”De ce Sebastian Burduja nu este alaturi de nemteni la acest protest?”, Carabelea a devenit foarte iritat si ne-a raspuns in doi peri: ”Nu este treaba mea de ce nu e Burduja aici. E la Bucuresti. Nu poate fi in doua locuri o data

El a mai fost abordat de un participant la protest, pe acelasi subiect, care-i spunea lui Carabelea ca doar asa se poate castiga capital politic, fiind in mijlocul oamenilor si-i reprosa ca Burduja nu participa la protest. Carabelea si-a dat seama de capcana si i-a raspuns omului ca acest protest nu este organizat pentru a castiga capital politic.

Reaminitim ca cei doi, Burduja si Carabelea au candidat in tandem la alegerile parlamentare, iar Burduja si-a construit intreaga campanie, pe grija fata de nemteni si de binele lor.

La ora 18:30, inca se mai scriau mesaje pe cartoane, urmand sa se plece in mars, prin centrul orasului.

La ora redactarii, 19:30, se adunasera apeoximativ 800 de oameni, potrivit unor surse, chiar peste o mie si se marsaluia prin centrul orasului

Ionut CORFU

DSC_0025 DSC_0024 DSC_0022 DSC_0021 DSC_0020 DSC_0018 DSC_0017 DSC_0015 DSC_0013 DSC_0010 DSC_0008 DSC_0006 DSC_0005 DSC_0004 DSC_0003 DSC_0002

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Au fost 350 de protestatari, numarati unul si unul. Iar democratul Carabelea trebuia sa-i duca pe protestatari si sa le dea un ceai la spatiul din Parculetul Central, acolo unde a primit de la Primarie foisorul unde pe vremuri canta fanfara.

LĂSAȚI UN MESAJ