Protestul initiat de consilierul local Piatra- Neamt, Catalin Misaila, a fost aprobat si se va desfasura sambata, 6 mai 2017, in Piatra- Neamt, incepand cu ora 18. Demersul lui Misaila se pare ca are un puternic ecou si mobilizarea va fi de amploare.

Actiunea are ca scop sensibilizarea autoritatilor locale si nationale din Romania, pentru a interveni in cazul mdicului nemtean, Camelia Smicala, careia i-au fost luati doi copii de catre statul finlandez, in mod abuziv, pe modelul cunoscutului caz petrecut in Norvegia, al familiei Bodnariu. (Vezi detalii aici!)

Loading...

Locul de intalnire va fi la Turnul lui Stefan cel Mare, de unde se va pleca in mars in timp ce se va canta ”Desteapta-te române!”. Marsul va fi pe traseul Teatrul Tineretului- Casa de Cultura- Muzeul de Istorie- Hotel Ceahlau- Turnul lui Stefan.

De ieri, de cand s-a anuntat aceasta actiune, am fost contactat de foarte multi oameni, inclusiv din Norvegia si Finlanda, dar si de la Deva, care au spus ca vor organiza proteste la aceeasi ora cu noi. Multi pietreni si-au anuntat participarea, inclusiv cu copii. Am primit mesaje de sustinere pentru pietreanca noastra, si de la viceprimarii din Bacau si Iasi. Sunt semnale de implicare din partea multor factori  de decizie, iar eu sunt aproape convins ca se va gasi o rezolvare. Astept cat mai multi oameni sa ni se alature”,  a declarat Catalin Misaila.

La marsul de sambata si-a anuntat participarea si Oana Bulai, countymanagerul judetului Neamt.

Incepand de astazi, Misaila va face demersuri la nivelul Prefecturii si al Consiliului Judetean Neamt pentru constituirea unei comisii care sa se ocupe de acest caz.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ