Un drum judetean din Neamt este blocat de trei zile de nameti si nicio autoritate nu intervine, ba mai mult, drumul nici macar nu a fost prins in vreo raportare.

In ultima raportare a Prefecturii Neamt, din aceasta dimineata, drumul judetean 159 (foto jos), din comuna Bahna, chiar la limita cu judetul Bacau, nu apare ca fiind blocat. Dana Savu, purtatorul de cuvant al Prefecturii a declarat ca raportarile respective sunt facute cu datele primite de la ISU Neamt. Ea a precizat ca va informa pe Niculina Dobrila, prefectul judetului Neamt, despre situatia aparuta acolo.

Loading...

Prin urmare, putem crede ca cineva face raportari dupa ureche.

Nici vicepresedintele CJ Neamt, Laurentiu Dulama nu stia ca acest drum este blocat si a spus ca declaratia de dimineata, in care spunea ca in Neamt nu sunt drumuri judetene blocate, a facut-o dupa informatiile primite de la ISU.

Primarul comunei Bahna, Emil Prisecaru a declarat pentru tvmneamt.ro ca s-a saturat sa sune pe la institutiile centrale din judet, pentru a fi deblocat acest drum. El a confirmat ca de trei zile nu se poate circula pe DJ 159 si a incercat sa intervina cu un buldoexcavator, insa zapada este prea mare si utilajul nu face fata, de aceea ar trebui intervenit cu mijloace pe care comuna nu le are in dotare, insa pana acum nu a primit decat promisiuni.

Pozele si sesizarea le avem de la oamenii din zona, care au rude (parinti, bunici, unii bolnavi) la care nu pot ajunge sub nicio forma. De asemenea, nici ambulantele nu pot ajunge la Izvoare sau Cârlgi (jud. Bacau), decat dupa ce ocolesc prin vreo trei localitati invecinate.

Situatia pare a fi un pic mai complicata, pentru ca o parte din acest drum este pe teritoriul judetului Bacau si probabil ca si cei din judetul vecin au o parte din vina, dar ar trebui totusi ca oamenii care monitorizeaza situatia din judet sa fie un pic mai atenti, pentru ca e cam greu de crezut ca in trei zile nu au reusit sa afle ca un drum judetean este complet blocat.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ