Mai multi chiriasi Locativserv din Piatra- Neamt, s-au adresat redactiei tvmneamt.ro, nemultumiti de faptul ca sunt nevoiti sa-si reinnoiasca in fiecare an contractele de chirie, si asta pe buna dreptate, pentru ca odata cu contractul de inchiriere, trebuie refacute si cele la gaz si curent electric, asta presupunand bani si timp irositi pe drumuri si pe la ghisee:

”Deoarece presa a rămas singurul for unde mai putem reclama ceva și de unde avem o șansă să primim un răspuns, așa cum reclamam odinioară la,, partid”, vă aducem la cunoștință următoarele: Între anii 2010-2011 când s-au dat spre folosință căsuțele din cartierul Văleni 1 contractele de închiriere s-au încheiat pe o perioadă de 5 ani. La fel au procedat şi cei de la E-on gaze şi curent electric care ne-au încheiat contractele pe 5 ani. Din anul 2016 însă, Locativserv, administratorul cartierelor Văleni 1 si 2, încheie contracte doar pe 1 an oferind chiriașilor o stare de incertitudine, mai mult obligând chiriașii la zile pierdute pe la ușa E-on, pentru încheierea altor contracte valabile 1 an asemeni contractului cu Locativ-serv. Scurtarea contractului de închiriere are vreo lege la bază? E-on nu poate elibera contracte pe perioadă mai îndelungată? Vă rugăm să publicați un articol în baza,, plângerii ” actuale şi dacă este posibil să ne oferiți şi un răspuns .Vă mulțumim!”

Loading...

Prin urmare, ne-am adresat conducerii Locativserv, iar directorul Janel Iosub a fost de acord ca oamenii au dreptate, insa a explicat ca termenul de reinnoire a contractelor nu depinde de compania pe care o conduce , ci este prevazut de legea 114/1996:

Urmare a unor neclarităţi privind durata contractelor de închiriere a unor locuinţe administrate de SC LOCATIVSERV SRL Piatra-Neamţ, aducem la cunoştinţă următoarele:

  • SC LOCATIVSERV SRL Piatra-Neamţ, urmare a contractului de prestări servicii nr. 8382/18.09.2014 încheiat cu Municipiul Piatra-Neamţ, reprezentat prin primar, prestează Servicii de gestionare a unităţilor locative în Municipiul Piatra-Neamţ – cod CPV 70330000-3 (Servicii de gestionare a bunurilor imobiliare pentru terţi) – cod CPV 98341130-5 (Servicii de administrare de imobiliare);
  • Potrivit dispoziţiilor 44 din Legea 114/1996, legea locuinţei, republicată, coroborat cu dispoziţile art. 8, alin (4) şi (5) din Legea 152/15 iulie 1998, republicată, privind înfiintarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, contractele de închiriere se încheie pe o durată de 5 ani de la data repartizării locuinţei şi vor cuprinde clauze referitoare la recalcularea chiriei pentru titularii de contract care au împlinit vârsta de 35 de ani, precum şi actualizarea anuală a cuantumului chiriei; după expirarea perioadei contractuale iniţiale, prelungirea contractului de închiriere se face, succesiv, pe perioade de câte un an.”- CONDUCEREA S.C. LOCATIVSERV S.R.L.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ