Asa-numitul ”Referendum pentru familie” trece in sfera analfabetismului functional la nivel de Guvern. O initiativa buna si chiar necesara a ”Coalitiei pentru familie” este pusa in practica cu mari deficiente de comunicare si se afla in pericol de a fi boicotata pentru simplul fapt ca referendumul este organizat de Guvernul PSD, partid care se afla in cadere libera in optiunile electoratului dupa ce liderii nationali si o mare parte dintre cei locali au demonstrat cu varf si indesat ca nu-i intereseaza bunastarea romanilor, ci doar sa-si subordoneze justitia si sa buna botnita presei neobediente, pentru a-si pune in opera jefuirea banilor publici.

Organizarea referendumului de catre PSD a nascut vii controverse si a dat nastere la diverse speculatii despre adevaratele motive care stau in spatele deciziei de a chema pe romani la urne inainte de cu putin timp de 4 runde de alegeri (europarlamentare, prezidentiale, locale si parlamentare), doua in 2019 si doua in 2020.

Ieri, Guvernul Dancila a stabilit si intrebarea care va fi adresata romanilor in cadrul referendumului: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?„, cu doua variante de raspuns: DA sau NU. Pentru orice om care a citit macar un abecedar, intrebarea este una fara nicio logica si frizeaza analfabetismul functional, daca nu chiar prostia in stare pura.

De exemplu, in judetul Olt, odata cu ”Referendumul pentru familie” are loc si referendumul pentru schimbarea denumirii judetului. Intreabrea este  „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. O intrebare mai clara decat atat nu se poate. Si atunci, cum de s-a ajuns ca intrebarea pentru referendumul pentru familia traditionala sa fie una care nu intreaba nimic, ci mai degraba naste la randul ei alte intrebari, una dintre ele, fiind daca nu cumva se urmareste sa fie influentat rezultatul. Sau este doar o noua dovada de prostie din partea Guvernului Dancila, de departe, cel mai slab guvern din istoria Romaniei?

Tot ieri, s-a hotarat că referendumul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7:00 şi 21:00, iar costurile se vor ridica la 163,712 milioane de lei, aproximativ 35,1 milioane de euro.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Ce e înfiorător e că mulți oameni cu capul pe umeri strigă din toți bojocii că cei care nu susțin acest referendum, care nu se vor prezenta șamd sunt trădători de neam și țară. Ne aflăm în aceeași situație : divide et impera. Sau, și mai naspa : un prost aruncă o piatră în lac și șapte înțelepți nu pot s-o scoată.
    Eu cred că cel mai bun boicot e votul NUL. La o întrebare cretină, un răspuns pe măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.