Spitalul Judetean Neamt nu mai are nevoie de nicio prezentare. Numai cei care loviti de soarta sunt nevoiti sa-i treaca pragul pot spune la ce nivel se afla dotarile, conditiile de cazare si ingrijirile medicale. Asta, doar daca mai ies vii din spitalul aflat in subordinea CJ Neamt. Apropo, peste cateva zile se implineste un an de cand o tanara, de doar 23 de ani, Geanina Sechel a murit in spital fara ca cineva sa fie gasit vinovat, cel putin pana acum. Intre timp, Ionel Arsene a mai fluturat vreo cateva zeci de proiecte, hartii semnate si machete video in care se arata ce spital vor avea nemtenii.

Cand neregulile din spital apar in spatiul public, inevitabil, vin si explicatiile, aceleasi de fiecare data: subfinantare si lipsa medicilor.

Nu la fel stau lucrurile cand vine vorba si de putina relaxare pe banii spitalului. Pe 17 noiembrie, Octavian Barbulet Tarantus (consilier personal al lui Ionel Arsene), aproape de miezul noptii, punea pe contul lui de facebook doua poze cu descrierea ”Relaxare dupa curs…”

Octavian Barbulet Tarantus este si presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean Neamt. De fapt, a devenit de notorietate in randul celor peste o mie de angajati ca desi are doar 25 de ani, el conduce spitalul de facto, directorul Codrut Munteanu fiind doar de decor. Barbulet taie si spanzura si daca i se pune pata pe cineva (asistent, medic) îi face zilele amare. Tot pe la el trec si angajarile si achizitiile si cam tot ce misca in spital, deci ne putem imagina ce viitor va avea cea mai mare institutie medicala din judet.

Din postarea lui Barbulet reiese ca pozele sunt facute la un restaurant din Poiana Brasov. In poze mai apar 3 femei si 3 barbati. Femeile sunt Cristina Atanasoaie Iacob (fost director interimar al spitalului, actual director medical), Carmen Morosan (director resurse umane al SJ Neamt) si Marinela Dragan (director economic al SJ Neamt) cea care in iulie 2018 a trecut de concursul pentru ocuparea postului, cu 6, cea mai mica nota posibila (Detalii AICI). Este clar asadar ca avea nevoie mare de un curs… si relaxare.

Barbatii care apar la masa sunt un medic din Targu Neamt (si el participant la curs) si… se putea altfel, sotul Cristinei Atanasoaie si sotul Marinelei Dragan. Cum arata si descrierea facuta de Octavian Barbulet Tarantus, cei care apar in poza, in afara de el, au participat la un curs in perioada 15-18 noiembrie, ale caror costuri (transport, cazare, masa, diurna) au fost suportate de Spitalul Judetean Neamt.

Cristina Atanasoaie a confirmat informatiile pentru TvmNeamt, a confirmat si ca soții din dotare au fost cazati pe banii Spitalului Judetean Neamt (”Ca doar nu era sa dorm in camera cu doamna Dragan’‘, a spus directoarea medicala), insa a tinut sa precizeze ca pe parcursul celor 4 zile de ”Relaxare dupa curs…” ei și-au platit consumatia din banii lor.

Octavian Barbulet Tarantus a declarat pentru TvmNeamt ca el nu a participat la cursuri, dar ca in ziua respectiva era in drum spre Bucuresti (la CJ Neamt e o boala cu Bucurestiul), stia ca cele 3 doamne de la spital sunt la curs la Poiana Brasov si s-a gandit sa se abata un pic de la traseu (cam 100 de km) ca sa le faca o vizita. Asa ca a participat si el la ”Relaxare dupa curs…”, insa s-a cazat la o pensiune pe banii lui, inca nu stim sigur, dar probabil ca din salariul de consilier personal al lui Arsene.

Cursul a fost organizat de Ministerul Sanatatii, iar tema a fost legata de managementul spitalelor. Cristina Atanasoaie a spus ca participantii au si diplome, insa nu ne-a putut spune ce scrie pe ele, adica in ce s-au perfectionat participantii, pentru ca o are pe birou si nu o putea vedea la momentul discutiei telefonice avuta cu noi.

Astfel de asa-zise cursuri sunt o moda veche si paguboasa in Romania. Ele se organizeaza pe tot parcursul anului in aproape toate institutiile de stat (primarii, CJ-uri, spitale, etc.) si nu sunt altceva decat o metoda prin care persoane cu functii se distreaza pe banii statului alaturi de soți, copii sau amanți/amante după caz și după preferințe. La ele nu au acces angajatii de rand (care chiar ar avea nevoie sa dobandeasca noi cunostine in domeniile in care-si parctica meseria) ci doar șmecherii cu functii sau cei cu pile politice. Daca in urma acestor cursuri s-ar schimba ceva in institutii, in cazul de fata in SJ Neamt, poate nu ar fi nimic de comentat. Dar cand se merge din rau in mai rau, te intrebi daca nu cumva cu banii acestia se puteau face lucruri cu adevarat folositoare, cum ar fi sa se asigure medicamentele pentru pacientii care sunt trimisi din spital la farmacii sa-si cumpere pana si apa oxigenata, iar cine are chef de distractie, sa o faca pe banii lui.

Cristina Atanasoaie a promis ca revine cu un telefon sa ne spuna cat a costat toata ”distractia” de la Poiana Brasov. Pana la ora publicarii nu a reusit sa revina, asa ca ne vedem nevoiti sa facem o evaluare proprie, in urma careia rezulta ca Spitalul Judetean Neamt a platit aproximativ 6.000 de lei pe cazare, transport si masa pentru ”Relaxare dupa curs…”. Daca nu cumva, dupa ce vom cere factura, vom gasi cine stie ce surprize in fata carora vor fi uimiti si cei mai optimisti pacienti ai Spitalului Judetean Neamt.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Da aveti perfecta dreptate, prostia trebuie musai sa se relaxeze….pe banii publici! Despre barbulet….toata lumea are numai cuvinte de lauda la adresa lui si cred ca sughite non-stop!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.