La data de 21.03.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  din cadrul Serviciilor Teritoriale Iași şi Bacău au efectuat  32 de percheziţii domiciliare în municipiul Iaşi, Bârlad, oraşul Podu Iloaiei, județul Iași  precum  şi 4 percheziţii domiciliare în municipiile Piatra Neamț şi Bacău în cadrul unei acţiuni comune vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în traficul de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În perioada iulie 2016 – martie 2017, procurorii DIICOT- S.T.Iaşi au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat care a acţionat în această perioadă precum şi anterior acestei perioade,   prin aprovizionarea şi comercializarea unor cantităţi deosebit de însemnate de produse cu efecte psihoactive (atât sub formă de produs vegetal cât şi sub formă de substanţă pulverulentă)  precum şi droguri de risc pe pieţele ilicite de pe raza judeţelor Iaşi şi Vaslui.

De asemenea, procurorii DIICOT-S.T.Bacău efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat care începând cu luna octombrie 2015 a comercializat droguri de risc și produse cu efecte psihoactive  mai multor consumatori de pe raza municipiilor Bacău și Piatra Neamț.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că drogurile și substanțele psihoactive erau procurate de la un distribuitor din municipiul Iași, precum și prin cultivarea “ indoor”  a plantelor de cannabis de către dealer-ii locali.

La sediul DIICOT- S.T.Iaşi au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 40 de persoane.

La sediul DIICOT- S.T.Bacău au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane.

Acţiunile au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ionut CORFU

sursa: DIICOT

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

 1. in darmanesti este totul coordonat de politie , de aceea este totul OK .
  cand politia si parchetul coordoneaza , totul este legal . DIICOT neamt nu lucreaza in weekend , pentru ca sta intr-un singur om , daca mai tin bine minte !
  in primii 5 ani sunt scutiti de impozit , se plateste doar dijma la politie .
  se mai da cate un rateu , cand o beizadea de politist vine cu substante la scoala in loc de cipsuri .
  daca i se face rau , la UPU declara ca a racit sau a avut indigestie .
  vad ca nici cazul cu traficul de minore nu i-a desteptat pe nevolnicii acestia .
  as aduna toti parintii din acest oras si as intra peste prefect , primar , procuror , politist , etc. si le-as cere socoteala .
  trebuie facute publice numele acestor interlopi , ale celor responsabili – care au supt tone de bani de la buget sa combata consumul de droguri .
  as verifica , la sange , cate actiuni au avut loc , in realitate , in scolile si liceele din oras , i-as lua la palme pe politrucii care faceau selfie pe la sala de sedinte de la prefectura .
  dupa aceea , as verifica cine sunt jegurile de traficanti prinse de alti politisti , nu cei autohtoni , cum ii cheama , daca sunt figuri publice , daca au primit bani de la bugetele locale pentru activitati artistice ( asta ca sa se intoarca I L Caragiale in mormant ).
  sper ca publicati comentariul , sa-l vada si tablan si d-na prefect , dl.inspector general , parintii si copii – care stiu adevarul mai bine decat noi .
  dramele traite de unii parinti ar fi trebuit sa ajunga la urechile unor gunoaie locale , cu atributii in domeniu .
  trebuie zguduite din temelii politia si parchetul – luate la puricat toate gastile de cartier , arestati toti politistii de proximitate(sunt curios cati au declarat astfel de fapte ) , luate la puricat apelurile la 112 care reclama aceste fapte antisociale , articolele din presa locala , etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.