O retea de traficanti de droguri din Bacau a fost destructurata ieri de DIICOT. Actiunea a fost desfasurata si cu ajutorul politistilor de la Crima Organizata din Neamt.

Au avut loc 11 perchezitii si au fost confiscate droguri, arme dar si dispozitive pentru preparare si consum. Cinci persoane au fost retinute.

Comunicat e presa DIICOT:

La data de 03.04.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor JALERU ALEXANDRU – FLORIN, PETREA MARIUS-GABRIEL, HUIBAN SERGIU  – CRISTIAN, HUIBAN VASILE – LUCIAN şi CIOCAN OANA – MĂDĂLINA, pentru săvârşirea  infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată şi introducere de droguri de risc în ţară fără drept.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016,  inculpatii au constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a constat în  procurarea, deţinerea şi comercializarea zilnică de droguri de risc, respectiv cannabis şi haşiş, către diferiţi consumatori.

La data de  03.04.2017 procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii  de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au efectuat un număr de 11  percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bacău, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate             200 de grame de cannabis, 100 de grame de haşiş, 35 de seminţe de cannabis, 6 cântare electronice şi 5 dispozitive pentru mărunţit substanţele vegetale, folosite pentru prepararea şi porţionarea drogurilor, precum și un aparat pentru confecţionarea ţigărilor artizanale și 2 dispozitive pentru administrarea drogurilor prin fumare, tip ,,bong” şi ,,pipă”.

De asemenea, au fost ridicate un pistol cu gaze tip ,,Airsoft”, 3 laptopuri, un hard-disk, 18 telefoane mobile şi suma de 4.800 de lei.

În cursul zilei de astăzi inculpaţii au fost prezentaţi  Tribunalului Bacău cu propunere de  arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de  alţi trei inculpaţi procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost  asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor  de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ  şi Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ