Directorul Caminului pentru batrani din Roznov, a trimis redactiei tvmneamt.ro un comunicat de presa din care reiese ca nu are incredere in testele facute de DSP Neamt, in urma carora 30 de persoane din centru ar fi fost depistate pozitiv. Romeo Panaintescu sustine ca toti pozitivii din centru sunt asimptomatici, lucru care îi da de gandit in privinta acuratetii rezultatelor testelor si a modului in care s-a facut testarea, de aceea, se va face o retestare la un laborator privat. ”Referitor la situatia cazurilor COVID 19 din Caminul pentru persoane varstnice Roznov, va comunicam, pentru o corecta informare a opiniei publice, urmatoarele :

In luna iunie a fost trimis la DSP un asistent medical pentru a face instructajul privind modul de recoltare si transmitere a probelor COVID, dar acesteia I s-a spus ca vor fi chemate toate asistentele pentru a face respectivul instructaj.

Ulterior, pe data de 26 iunie 2020 am solicitat, in scris, testarea tuturor rezidentilor si a personalului, solicitare la care DSP Neamt nu a dat curs, totul rezumandu-se doar la discutii telefonice cu d-na dr. Pipirigeanu.

In Caminul pentru persoane varstnice Roznov toti rezidentii si angajatii au fost termometrizati, consultati si le-a fost masurata cel putin de doua ori pe si zi saturatia de oxigen. Exista inca de la inceputul pandemiei aceste registre de evidenta. Procedurile au fost facute doar de asistenti medicali si supervizate in permanenta de medic. Si in momentul de fata toate aceste persoane sunt asimptomatice.

De mentionat ca procedura de admitere in Caminul pentru persoane varstnice Roznov impune o testare COVID, testare ce a fost facuta si prezentata. Exista copie in fiecare dosar medical.

De asemenea, intreg personalul a fost testat, inclusiv in perioada starii de urgenta si, chiar daca rezultatele au fost comunicate cu 10 zile intarziere in acea perioada de DSP cu scuza ca s-a uitat transmiterea lor, toate testele au fost negative.

Avand in vedere faptul ca rezidentii si personalul testat sunt cu totii asimptomatici, avand in vedere acuratetea rezultatelor si modul in care s-a facut testarea, vom solicita in urmatoarele zile o noua tastare la un laborator privat”, se arata in comunicatul de presa semnat de directorul Caminului pentru batrani, din Roznov.

Ieri, in presa locala a aparut informatia ca la Caminul din Roznov ar exista un focar de coronavirus, aproximativ 30 de pacienti fiind infectati. DSP Neamt nu a comunicat nimic oficial, institutia adoptand aceeasi atitudine pe care a avut-o de la inceputul crizei coronavirus, de a tine ascunse informatiile de interes public, ceea ce arunca si mai multe semne de intrebare asupra situatiei de la Roznov dar si din alte locuri din judet.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.