PSD Neamt a pierdut definitiv primaria Dragomiresti (jud. Neamt). Culmea, pe mana consilierilor locali PSD care detineau majoritatea in CL, deci putem vorbi despre un razboi PSD contra PSD dupa ce situatia a fost gestionata extrem de prost de conducerea judeteana a partidului. Totul a inceput din dorinta de razbunare pe fostul prefect Vasile Panaite. Acesta a castigat primaria in 2016 pe listele PSD si a scos si 6 consilieri locali din 11, obtinand majoritatea in CL. In 2017 a fost numit prefect de Neamt. Locul sau la primarie a fost luat de viceprimarul PSD care a primit atributii de primar. Dupa ce s-a aflat ca Panaite este martor intr-unul din dosarele penale ale lui Ionel Arsene, a fost debarcat din functia de prefect. Cum primar nu mai putea fi, a fost angajat de primarul interimar pe postul de consilier personal. In urma cu o saptamana, primarul este chemat la sediul PSD Neamt unde i se sugereaza ca ar fi bine sa-si dea demisia din functia de primar, urmand ca un alt consilier PSD sa primeasca atributii de primar. In aceasta situatie, fostul prefect ar fi fost concediat din postul de consilier personal. Cum totul mirosea a razbunare pe Vasile Panaite si primarul îi era fidel acestuia, spiritele s-au cam incins si primarul interimar ajunge sa fie amenintat cu excluderea din partid, lucru care se si intampla a doua zi, insa decizia ajunge cu intarziere la prefectul ghilotina, Daniela Soroceanu.

Dupa cateva zile (marti 26 iunie), la ora 10, are loc o sedinta de indata de CL Dragomiresti, in care se ia act de demisia primarului interimar si in locul lui este ales ca primar, cu unanimitate de voturi, 10 consilieri din 10 (5 PSD, 3 PNL, 2 UNPR), un consilier local de la UNPR. Deci consilierii PSD au votat cot la cot cu opozitia pentru un primar din randul consilierilor aflati in minoritate. Dupa acest episod, astazi, 29 iunie in sedinta ordinara de CL Dragomiresti, este ales ca viceprimar un consilier local PNL. La sedinta au participat 9 consilieri din 11 pentru ca intre timp, doi consilieri PSD au fost exclusi din partid pentru votul din urma cu cateva zile. Rezultatul votului a fost 7 pentru, 2 impotriva. Asadar, 2 consilieri locali PSD, au votat tot cot la cot cu opozitia (PNL si UNPR) pentru ca un consilier local PNL sa primeasca atributii de viceprimar. Deci exemplul cu excluderea nu a functionat, ba mai rau, i-a ambitionat pe PSD-istii razvratiti.

Loading...

PSD Neamt primeste lovitura dupa lovitura chiar din interiorul partidului, iar in tot acest timp, nu apare nicio reactie oficiala din partea organizatiei judetene a PSD (nu ca pana acum ar fi stralucit pe partea de comunicare), semn de buimaceala totala. Nu stim daca la centru s-a aflat ce se intampla la Neamt, insa abia reintrat pe functia de presedinte, Ionel Arsene pare sa fie depasit de situatie.

Ce se intampla la Dragomiresti poate avea efecte la nivel national pentru PSD. Pe lista de supleanti pentru CL Dragomiresti mai erau 3 oameni. Toti si-au dat demisia din partid inainte de sedinta de marti. Daca si cei patru consilieri locali ai PSD care au votat astazi contra partidului din care fac parte, vor fi exclusi din partid, se va ajunge la alegeri anticipate in comuna, alegeri pe care PSD le va pierde cu siguranta. Atunci se va specula ca PSD nu are nici pe departe scorul anuntat in sondajele de opinie, fapt care va aduce grave prejudicii de imagine intregului partid. Semnalul va fi unul de clatinare a celui mai mare partid din Romania.

In orice caz, la aceasta ora, Ionel Arsene are in mana un carbune foarte incins si este prins intr-un sah mat. Daca exclude din partid si pe ultimii consilieri locali, se va ajunge la anticipate pe care nimeni din PSD nu si le doreste. Daca nu-i va exclude, va fi un semn clar de slabiciune in fata unei rebeliuni a nu mai putin de 7 oameni dintr-o organizatie locala PSD care pana acum cateva zile avea primar, viceprimar si majoritate de 6 la 5 in consiliul local. Tolerarea acestei stari de fapt va crea un precedent periculos pentru PSD Neamt, avand in vedere ca in judet mai sunt si alti primari foarte nemultumiti, care s-ar putea gandi sa procedeze la fel cum s-a procedat la Dragomiresti.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ