Gest umanitar cu dublu scop in aceasta dimineata (30 august) la Centrul de Transfuzie Sanguina din Piatra- Neamt. Aproximativ 20 de membre ale Organizatiei de Femei a PSD Neamt (OFSD) au donat sange, iar din tichetele de masa obtinute in urma donarii vor fi cumparate rechizite pentru peste 30 de copii din Piatra- Neamt, proveniti din familii defavorizate.

Este al cincilea an consecutiv in care facem aceasta actiune, intotdeanua inainte de inceperea anului scolar. Stim bine ca tot timpul exista persoane care au nevoie de sange pentru transfuzii si de mult ori se intampla ca acesta sa lipseasca. In mod sigur prinde bine si sangele nostru. Ca de fiecare data, cu tichetele de masa pe care le vom primi vom cumpara rechizite si alimente pentru aproximativ 30 de copii defavorizati din Piatra- Neamt, care au fost identificati deja, iar pe langa tichete vom contribui si cu o suma de bani. Vrem in acelasi timp sa dam un exemplu si sa incurajam populatia sa doneze sange, intotdeauna atat de necesar pentru cei aflati in suferinta”, a declarat senatoarea Emilia Arcan, presedinta OFSD Neamt, cea care este initiatoarea actiunii.

Loading...

Printre donatori s-a numarat si consiliera locala Claudia Moroiu dar si consilierul judetean Neculai Puscasu.

Urmeaza ca maine, un alt grup de femei OFSD Neamt sa mearga sa doneze sange.

Toti cei car vor sa doneze sange trebuie sa stie ca la fiecare donare primesc 7 tichete de masa (bonuri), o zi libera de la serviciu/scoala si beneficiaza de analize gratuite. Proramul Centrului de transfuzie este intre orele 7 si12:30 in fiecare zi lucratoare. Mai multe detalii despre conditiile care trebuiesc respectate la donare, AICI.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ