Actualizare stire, ora 13:30– Intre timp, a aparut si comunicatul IPJ Neamt (Vezi mai jos!)

Stirea initiala– Un scandal de proportii plecat de la o reglare de conturi, a avut loc noaptea trecuta, in jurul orei 1 in cartierul Valeni din Piatra- Neamt.

Din informatiile noastre, doua grupari rivale din Piatra- Neamt au dat nas in nas la o petrecere in cartierul de locuinte sociale in care stau tigani si pe fondul unor conflicte si/sau datorii mai vechi s-au incaierat.

Au fost distruse geamurile a doua locuinte, iar un BMW X5 fost distrus aproape in totalitate cu bate si pietre. In scandal au fost implicate aproximativ 30 de persoane, 20 din Valeni si 10 din cartierul Darmanesti (Lenin), care venisera cu BMW-ul si cu un bus.

La fata locului au intervenit mascati, politisti si jandarmi. In momentul in care au ajuns fortele de ordine, violentele se oprisera partial, cei din Darmanesti dand bir cu fugitii, abandonand masinile.

Doua persoane au fost duse la audieri si niciunul dintre cei gasiti la fata locului nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Cei mai multi dintre scandalagii sunt recidivisti periculosi, condamnati in nenumarate randuri pentru fapte cu violenta.

Fortele de ordine au ramas pana in zori in zona, pentru prevenirea reizbucnirii conflictului.

Deocamdata nu avem niciun punct de vedere oficial, purtatorul de cuvant al IPJ Neamt nereusind pana la ora redactarii sa ne ofere informatii. Revenim.

Comunicat IPJ Neamt:

”În ziua de 9 martie a.c., orele 00.40, Poliția municipiului Piatra Neamț a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că în cartierul Văleni este un conflict în care sunt implicate mai multe persoane.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că între două grupuri de 4 respectiv 3 persoane a izbucnit un conflict verbal. Urmare a conflictului, se pare că un bărbat de 42 de ani( care făcea parte din grupul de 3 persoane) a pătruns fără drept în incinta unei locuințe ( care aparținea unei persoane din primul grup de 4) și a distrus un geam termopan.

După acest incident cele 4 persoane din primul grup au produs distrugeri autoturismului ce aparținea bărbatului care a spart geamul termopan. Reclamanții au precizat că valoarea prejudiciului este de 1200 lei ( gemul termopan) și 3000 euro ( contravaloarea daunelor la autoturism). În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări pentru tulburarea ordinii si liniștii publice, amenințare, distrugere si violare de domiciliu”

N.B. Ca o completare, fara sa insinuam nimic altceva: In comunicatul IPJ Neamt se vorbeste de doar sapte persoane (doar in cele doua masini venite din Darmanesti erau cel putin zece) si nu se pomenste nimic despre faptul ca au intervenit numeroase forte de ordine.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ