Primaria Piatra Neamt tocmai a anuntat intr-un comunicat de presa ca se inchide bazarul, ca masura complementara de combatere a raspandirii coronavirus Covid 19.

Desi de cel putin doua zile in randul opiniei publice din Piatra Neamt se cere insistent inchiderea mall-ului NEPI (loc frecventat in fiecare minut de mii de oameni concomitent), nicio autoritate nu pare sa aiba atat de mult tupeu incat sa opreasca activitatea centrului comercial din care poate pleca dezastrul pentru oraș. Ba mai mult, cei de la NEPI nu par sa dea vreun semn ca ar vrea sa contribuie la protejarea cetatenilor in plina epidemie/pandemie de coronavirus si informeaza prin intermediul unui site local ca au gasit solutia miraculoasa prin care se poate opri transmiterea virusului: ”toate filtrele sistemului de climatizare trec printr-un proces de înlocuire, iar centrul comercial este aerisit în mod natural periodic”, ne spun cei de la NEPI, unde potrivit specialistilor, pericolul cel mai mare îl reprezinta zona de food. Deci in timp ce toate instiutiile de stat si administrative aproape si-au inchis portile pentru public, uite ca un mall privat rezista si rade in nas autoritatilor: Noi am schimbat filtrele si aerisim periodic, deci nu exista coronavirus, par a spune cei de la NEPI.

Pana la aceasta ora, in Piatra Neamt nu exista niciun caz de infectare cu coronavirus, dar sa nu uitam, ca sunt in lucru 12 teste. Unul dintre ele este al inspectorului scolar adjunct, Ioan Milea. Fiul acestuia a fost depistat pozitiv, dupa ce statuse pana luni in aceeasi locuinta cu parintii. Luni si marti, Ioan Milea si-a desfasurat activitatea la Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, intrand in contact cu mai multe persoane, inclusiv cu inspectorul scolar general, Mihai Obreja (PNL). Miercuri, la o zi dupa ce fiul lui era diagnosticat cu coronavirus, Ioan Milea participa la o sedinta de CA la Inspectoratul Scolar, la care evident, a participat si Mihai Obreja, seful ISJ. Desi a stiut ca ar putea fi purtator de coronavirus luat de la adjunctul lui, Mihai Obreja a participat ieri (joi- 12 martie) si la sedinta de Consiliu Local Piatra Neamt, unde facea glume pe subiectul unei posibile infectari. La sedinta a participat si primarul Dragos Chitic. Obreja a fost si la o sedinta de CJSU, la care de obicei participa toti sefii de institutii, inclusiv prefectul.

Ca si in cazul NEPI, si in cazurile Ioan Milea si Mihai Obreja, s-a asternut o tacere suspecta. Nici pana astazi, DSP Neamt nu a facut nicio ancheta epidemiologica, iar rezultatul testului facut miercuri, intarzie sa apara, deci din cauza inconstientei unor oameni cu o anumita educatie, de la care ar trebui sa avem niste pretentii, este foarte posibil sa asistam la o explozie de cazuri si in Piatra Neamt, dar si mai mult, sa intre in izolare conducerile Primariei Piatra Neamt, ale Prefecturii si ale institutiilor cu rol major in administrarea judetului.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.