Seful Compartimentului Achizitii din CJ Neamt, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, intr-un nou dosar privind fapte de coruptie. Mihail Popescu (Miki pentru prieteni) mai este trimis in judecata intr-un dosar tot pe fapte de coruptie, alaturi de fostul director al Spitalului Judetean Neamt, medicul Ioan Lazar (Detalii, AICI: Medicul Lazăr și șeful de achiziții de la CJ Neamț, trimiși în judecată de DNA. Tun de peste 700.000 de euro la Spitalul Județean Neamț)

Mihail Popescu a fost pentru o scurta perioada, pe vremea guvernarii PSD, director la Administrația Bazinala de Apă Siret, dupa ce-si daduse demisia din functia de sef la Achizitii la CJ Neamt, pe care a revenit ulterior (Cum a ajuns Popescu director la ABA Siret, AICI). Dosarul penal in care a fost trimis in judecata, are la baza fapte din scurta perioada in care acesta a condus destinele ABA Siret, avand legatura cu niste lucrari din localitatea Rotunda, judetul Neamt, prejudiciul stabilit de procurori, fiind de peste aproape 2.300.000 de euro.

Comunicatul DNA: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

POPESCU MIHAIL, la data faptelor director al Administrației Bazinale de Apă Siret, pentru săvârșirea două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul,

DIACONESCU MARIA și CHIOCHIU ANCA MIRELA, la data faptelor angajați ai Administrației Bazinale de Apă Siret, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2 septembrie – 18 noiembrie 2019, inculpatul Popescu Mihail, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalte două inculpate, cu încălcarea legii nu ar fi dispus rezilierea unor contracte atribuite unei societăți comerciale pentru nerespectarea obligațiilor contractuale.
Prin aceste demersuri, ar fi fost vătămate interesele legale ale Administrației Naționale “Apele Române” prin pierderea de fonduri în valoare totală de 11.000.000 de lei, deoarece lucrările respective nu au fost executate.
Banii respectivi au fost alocați prin Hotărârea de Guvern nr. 441/2019 pentru realizarea, în regim de urgență, a unor lucrări de „Amenajare albie râu Țiganca în localitatea Ion Creangă, județul Neamț” și „Amenajare albie râu Albuia în localitatea Rotunda, comuna Doljești, județul Neamț” în vederea prevenirii și înlăturării efectelor calamităților naturale produse de inundații în perioada februarie – mai 2019.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.