Senatoarea PSD de Neamt, Emilia Arcan afirma ca alocatiile vor fi majorate pentru toti copiii, cresterea fiind prevazuta in programul de guvernare. Arcan a remis presei un comunicat prin care aduce precizari dupa ce in spatiul public au aparut atacuri gratuite din partea opozitiei la adresa ei si a parlamentarilor care au respins o propunere PNL prin care se viza majorarea alocatiilor pentru copii. Senatoarea Arcan tine sa explice ca proiectul PNL nu putea fi aprobat pentru ca a fost intocmit in mod cu totul eronat: nu indica sursa de finantare si mult mai grav, discrimineaza copiii cu handicap. In opinia Emiliei Arcan, initiativa PNL este doar un text populist fara niciun fel de fundamentare, in totala contradictie cu realitatea.

Comunicat de presa, senator Emilia Arcan:

 • În primul rând propunerea legislativă a colegilor de la PNL a fost redactată fără a indica sursa de finanțare și nu cuprinde toate categoriile de minori, care pot fi incluse. Astfel, nu se prevede și majorarea cuantumului alocației de stat pentru copiii cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, ceea ce generează o discriminare pentru aceștia. Așadar, inițiativa celor doi membri PNL este doar un text populist, pe care doresc să îl promoveze în campaniile electorale care urmează în acest an, fără niciun fel de fundamentare și analiză a realității.
 • Toate propunerile pe care noi le promovăm în Senat și le adoptăm sunt în corelație cu programul de guvernare.
 • Ultima creștere a alocațiilor pentru 3,5 milioane de copii de la 42 de lei la 84 de lei a fost adoptată de Parlament în legislatura trecută prin votul membrilor PSD.
 • În programul de guvernare avem în vedere să majorăm toate alocațiile pentru copii, așa cum am procedat și cu majorarea fondului de burse pentru studenți și cu acordarea facilităților de transport gratuit pe calea ferată sau cu majorarea ajutoarele acordate persoanelor cu handicap, de la 1 ianuarie 2018 (325 lei, reprezentând 65% din ISR, pentru adultul cu handicap grav (anterior 234 lei); 250 lei, reprezentând 50% din ISR, pentru adultul cu handicap accentuat (anterior 193 lei).)
 • În urma majorărilor alocărilor bugetare și a plafoanelor stabilite pentru acordarea bursei „Bani de liceu”, mai mulți elevi din vor beneficia în acest an școlar de suport din partea Ministerului Educației Naționale.
 • Totodată, ca urmare a semnării contractul de finanțare între Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic și Ministerul Fondurilor Europene, Programul „Bursa profesională” va continua să stimuleze participarea tinerilor la învățământul profesional și cel dual.
 • În același timp, guvernul PSD+ALDE și actuala coaliție parlamentară a promovat cadrul legal prin care angajatorii au fost stimulați să creeze locuri de muncă pentru absolvenții de studii superioare și ucenici. Încă de anul trecut, fiecare angajator care încheie un contract de ucenicie beneficiază lunar de 1.125 lei pe perioada derulării acestuia. Înainte suma primită era de 300 lei/lună. În același timp, angajatorii care semnează contracte cu absolvenții ciclului universitar pentru efectuarea stagiului primesc lunar 1.350 lei în timpul desfășurării contractului. Înainte aceștia primeau 750 lei/lunar.
 • Programul de screening auditiv derulat de Ministerul Sănătății a fost extins și în spitalele din subordinea autorităților locale.
 • Așadar, puteți constata că ne preocupăm de creșterea calității vieții copiilor și tinerilor, așa cum am promis și ne ducem toate angajamentele la capăt până la finalul anului 2020.

Ionut CORFU

48415368_2005183796263273_1796994710120693760_n

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. Un copil poate sa trăiască cu 84Roni pe lună iar un parlamentar nu iau ajuns 15000 au trebuit sa -si mărească iară indemnizațiile și pensioarele la început de an iar la prostime numai de la 1 septembrie că vezi doamne nusant bani……dar pentru putorile din parlament sânt la discreție deși nu produc nimic doar toacă bani contribuabililor români. …RUȘINE POLITICIENI IMPOSTORI,!…..

 2. uberpensii nesimtite ati stiut sa votati – acu aruncati praf in ochi cu mariri de alocatii si alte nimicuri – beizadeel bagate in posturi prin guvern pe bani nesimtiti puteti – puteti sa apareti la evenimente si sa dati impresia ca ati fost mari scule dar nu ati facut de fapt nimic si dati interviuri nerusinate – madoamna asta se crede buriciu pamantului ne vinde gogoși si ne ia de fraieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.