Exercitiul ISU de ieri, privind simularea vitezei de reactie in cazul unui cutremur major, a presupus mobilizarea tuturor fortelor din tara. Din Neamt, au plecat spre Bucuresti 140 de cadre militare, potrivit unui comunicat ISU Neamt.

”Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, ieri dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre București și Iași

Loading...

Totodată vă aducem la cunoștință forțele și mijloacele dislocate de la nivelul ISU Neamț, precum și măsurile adoptate la nivel județean.

Forțe participante: 140 cadre militare.

Mijloace dislocate:

2 autospeciale de stins incendii, 4 autospeciale de muncă operativă, 1 autospecială de descarcerare grea, 1 punct operativ avansat, 2 ambulanțe EPA B2, 1 APTVM, 1 punct medical avansat categoria I, 2 autocamioane de intervenție, 3 autobuze transport personal ISU.

Măsuri adoptate la nivel județean:

 • A fost operaționalizat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la ora 09:50 cu membrii Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de seisme și alunecări de teren.
 • A fost convocat CJSU la ora 11:00 pentru ședință extraordinară
 • A fost prezentată Concepția Națională de Intervenție în caz de seism.
 • Toate instituţiile din CJSU Neamţ au verificat capabilitatile proprii pentru ca la nevoie să se gestioneze eficient efectele seismului, astfel:
  • DSP – clarificarea situaţiei paturilor de spitalizare disponibile precum şi stabilirea măsurilor necesare pentru punerea în aplicare a planului alb de intervenţie;
  • SAJ Neamţ – mobilizarea resurselor aflate în timpul liber pentru a compensa lipsa echipajelor SMURD care se deplasează la Ciolpani;
  • SDN Neamţ – a pregătit tehnica pentru a interveni la deszăpeziri în caz de necesitate în vederea asigurării deplasării forţelor de intervenţie din alte judeţe spre judeţul Iaşi;
  • CJ Neamţ şi ISJ Neamţ împreună cu reprezentanţii Inspecţiei de Prevenire a ISU NEAMŢ, au desfășurat recunoaşteri pentru verificarea spaţiilor de cazare prevăzute în planul de evacuare al ISU Neamţ în vederea primirii sinistraţilor din jud Iaşi.

În conformitate cu dispozițiile eșaloanelor superioare, forțele și mijloacele din ISU Neamț, destinate pentru executarea misiunii, au fost oprite din deplasare pe raza localității Garoafa județul Vrancea, primind ordin de întoacere la bază.”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ