Codul galben de viscol si ninsori sub care se afla si judetul Nemt, este inca valabil, iar la ora 12, potrivit declaratiilor lui Marcel Bucur, purtator de cuvant ISU Neamt, situatia la nivel de judet nu este prea buna, insa din fericire, nu sunt inregistrate situatii de gravitate majora.

Astfel, 16 localitati, cele mai multe din zona orasului Roman, sunt fara energie electrica, fiind afectati 4623 de oameni. Sase echipe de interventie de la E on intervin in acest moment pentru remedierea situatiei.

Loading...

De asemenea, pe doua drumuri din Neamt, circulatia rutiera este restrictionata. E vorba de drumul judetean 207C, intre Ion Creanga si Valea Ursului si de drumul national 15D cel care leaga Piatra- Neat de Roman, unde intre localitatile Gâdinti si Craiesti, se circula cu dificultate.

Din informatiile noastre, cele doua drumuri nu sunt blocate, insa se recomanda precautie celor care vor sa plece la drum, pentru ca in conditiile meteo actuale, situatia se poate schimba de la o ora la alta.

UPDATE: In urma cu scurt timp, a fost emis un comunicat de presa de catre Prefectura Neamt, cu privire la situatia din judet, raportata la ora 12:

”Prefectul judetului, Niculina Dobrila, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) a condus sedinta extraordinara convocata pentru astazi, 8 ianuarie, avand ca tema gestionarea situatiilor aparute ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase produse pe teritoriul judetului Neamt.

Prefectul a prezentat o situatie sintetica e evolutiei efectelor generate de producerea fenomenelor meteorologice periculoase produse in ultimele 24 de ore si modul de gestionare a acestora.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a sedintei CJSU a fost oportunitatea suspendarii cursurilor şcolare în zilele de 09 şi 10 ianuarie 2017 în toate unităţile de învăţământ din judeţul Neamţ, in urma propunerii Inspectoratului Scolar, dupa consultarea  conducerilor tuturor unităților școlare, în cadrul  Consiliul de Administrație, la care au participat inclusiv reprezentanții sindicatelor.

De asemenea, în conformitate cu Dispoziția comună nr. I/1453/07.01.2017 privind aplicarea măsurilor  specifice gestionării efectelor fenomenelor meteorologice periculoase ce pot apărea în contextul scăderii accentuate, s-a facut propunerea ca echipajele de Poliție Locală să desfășoare activități de patrulare în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost pentru  identificarea, preluarea și transportul acestora în spațiile special amenajate. Aceste activități vin în sprijinul acțiunilor similare pe care le execută echipajele ISU, IJJ, IJP și SAJ, de la începutul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase.

Aceste doua propuneri au fost discutate si aprobate printr-o hotarare a CJSU.

In ceea ce priveste efectele produse pe teritoriul judetului, conform ultimelor raportari  circulatia este restrictionata pe doua drumuri – DJ 207C (Ion Creangă-Valea Ursului) si DN15D (Gîdinţi-Crăieşti), iar referitor la alimentarea cu energie electrica a localitatilor – toate problemele au fost rezolvate.

Ne-am intalnit astazi pentru a lua toate masurile necesare spre a tine sub control o eventuala evolutie nefavorabila a vremii. In ceea ce priveste scolile, in functie de evolutia vremii, peste doua zile vom decide daca se mai prelungeste perioada de suspendare a cursurilor scolare. In ceea ce priveste starea drumurilor, in prezent, se acționează pe toate sectoarele de drum național și județean. Din cauza cantitaților mari de zăpadă și a viscolului, în partea de est a județului situația impune măsuri susținute, astfel încât autofreza de la ISU Piatra Neamț a fost dirijată către unitatea Roman. Am solicitat administratorilor de drumuri dar si E-ON sa ne informeze, prin rapoarte actualizate permanent, asupra  situatiei din teren si mai ales asupra masurilor luate. Apreciez mobilizarea lucratorilor de la E-On care au reusit sa remedieze defectiunile,  orele  10, 00 si 14,00, astfel incat toti cei 4623  de consumatori afectati sunt acum alimentati cu energie electrica” a spus prefectul Niculina Dobrila.”

Ionut CORFU

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ