La Spitalul Judetean Neamt, scandalurile se tin lant. In timp ce directorul Negelschi se tine de șotii si face consultari pentru a cere solutii de la presa, pacientii nu mai au cui sa se planga pentru ca degeaba o fac si se indreapta si ei catre presa. Acum se poate intelge mai usor si de ce s-a luat in calcul organizarea unui concurs pentru presa, cu premii pentru cine scrie cel mai frumos (un fel de mita mascata pentru presa).

In urma cu scurt timp, un apartinator care a dorit sa-i fie protejata identitatea din motive lesne de banuit, a trimis pe adresa redactiei tvmneamt.ro, niste poze facute astazi (26 martie), la UPU, la ora 16.

In ele se poate vedea starea de degradare a cladirii la interior si totodata, igiena precara: pereti crapati, pardoseala degradata, pervazuri ciobite, instalatii sanitare degradate, etc. Totul pare a fi lasat la voia intamplarii.

Cel mai grav ni se pare insa, faptul ca in una dintre poze apare un cos de gunoi in care se pot vedea deseuri medicale. Cosul de gunoi este intr-o toaleta. Pansamente cu urme de sange, seringi, furtunuri de la perfuzii si altele, sunt aruncate aiurea, intr-un cos de gunoi, la un loc cu hartia igienica. Daca un pansament putem presupune ca ar putea ajunge acolo de la un pacient, nu credem deloc ca seringi si alte ustensile, pot fi aruncate tot de pacienti.

Nu mai insist asupra tratamentului la care suntem supusi de cei de la UPU, dar va rugam ca macar aceste poze sa le publicati! Sunt seringi cu urme de sange, pansamente cu urme de sange si altele.  Credeti ca asa ceva este normal intr-un spital?”, ne transmite apartinatorul.

Astfel de deseuri nu au ce cauta aiurea prin spital, ele avand un regim foarte strict de colectare imediat dupa folosire, in niste recipiente speciale, pe categorii, apoi sunt preluate de firme specializate si incinerate. Aruncandu-le asa, se pune in pericol sanatatea pacientilor, a personalului si chiar a populatiei, daca ele ajung la un loc cu deseurile menajere, pe la cine stie ce groapa de gunoi.

Asta demonstreaza haosul de la Spitalul Judetean Neamt si nu e de ieri, de azi. Aproape ca nici nu mai este nimic de comentat. De la analize gresite la angajari suspecte in posturi cheie, la Spitalul Judetean se petrec extrem de multe lucruri care pana acum ar fi trebuit sa duca la o demisie de onoare a conducerii, daca nu la demiterea ei de catre presedintele CJ Neamt, in a carui subordine este institutia medicala.

Daca vreuna dintre persoanele din conducerea spitalului vrea sa comenteze in vreun fel cele prezentate aici, asteptam punctul de vedere pe adresa redactiei. Noi nu mai incercam sa contactam pe nimeni, pentru ca ne-am saturat sa fim dusi cu vorba, sau sa NU ni se raspunda la telefon cu saptamanile. Oricum, suntem aproape convinsi ca se va tine capul la cutie ca si pana acum si se va apela la niste miscari de imagine penibile, eventual la niste articole de presa comandate, in care vom vedea ca de fapt vina e pe undeva prin anii `80, cand se va spune ca a inceput totul.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Aveti mare dreptate! Este jale! Au marit considerabil salariie medicilor dar actul medical este dezastruos, ca si conditiie. Cand vad niste lingai, deveniti dupa propria inchipuire drept jurnalisti, cu o multime de frustrari pe care le numeste editoriale, dar care traieste exclusiv din santaj si instigari decontate doar din bani publici, imi vine sa-i tin internati 12 luni in toate sectiile din spital. Si, cum bine ati sesizat, conducerea spitalului nu incearca decat sa cumpere tacerea presei. Ma intreb daca membrii AGA si CA sunt multumiti de ceea ce se intampla in spital! De ce nu trimit pacienti din randul cunostinelor care sa verifice si sa le transmita realitatea dura din spital? Sunteti multumiti domnule dr Morenciu, dna Bulai si toti ceilalti platiti tot din banii nostri sa decideti destinele celui mai mare spital din judet? Sau de interes sunt doar banii si lucrarile care se fac? Felicitari, dle Corfu (am ajuns sa-i felicitam pe cei care au curaj, in loc sa fie ceva normal sa critic derapajele)!!!

LĂSAȚI UN MESAJ