Actualizare stire 25.07 – DSP ANUNTA UN NOU CONTROL LA SPITALUL JUDETEAN NEAMT

Actualizare stire 23.07, ora 17- CONFERINTA DE PRESA. LA SPITALUL DIN PIATRA- NEAMT, POSIBIL SA EXISTE O BACTERIE CARE NU VREA DELOC SA STEA ASCUNSA

Loading...

Actualizare stire 22.07, ora 23- DOCTORUL JUNCU ANUNTA CONFERINTA DE PRESA. SCANDALUL BEBELUSULUI MORT INTRA PE REPEDE- INAINTE

Actualizare stire 22.07, ora 21:20- SCANDALUL DE LA SPITAL- REACTIA LUI IONEL ARSENE PRESEDINTELE CJ NEAMT

Un scandal monstru sta sa izbucneasca la Spitalul Judetean Neamt, unde nu mai este o noutate pentru nimeni ca se moare cu zile, sub ochii nepasatori ai autoritatilor. Precizam inca de la inceput ca nu acuzam cadrele medicale, care si ele sunt victimele unui sistem in cea mai mare parte falimentar si putred, generator de spagi si moarte.

Un zvon care circula ieri pe surse , s-a confirmat in urma cu putin timp. In urma cu aproximativ zece zile, o femeie, sotia unui politist din Neamt, a nascut la 32 de saptamani, deci prematur, doi gemeni. Dupa nastere, pe parcursul a catorva zile, starea lor s-a inrautatit, pana cand unul dintre nou- nascuti a decedat duminica dimineata, 17.07.2016. Inca de la inceput, parintii au banuit ca ceva nu este in regula, pentru ca starea bebelusilor se agrava vazand cu ochii si au banuit ca este vorba de o infectie intraspitaliceasca, asa cum s-a intamplat si in alte judete, cand a izbucnit scandalul bebelusilor morti, apoi a dezinfectantilor contrafacuti.

Informatiile au fost confirmate cu putin timp in urma in mare parte, de Dr. Cristinel Sava, purtator de cuvant la Spitalul Judetean Neamt: „A fost o ancheta interna si s-a stabilit ca intr- adevar fetii s-au nascut prematuri la 32 de sapt, vii, unul cu scorul APGAR 6 unul cu scor mai mic, deci au avut ceva probleme si au fost pusi pe terapie intensiva cu tratament antibioterapie. La un moment dat starea lor s-a agravat, iar doctorul de pe sectie spune ca vineri cand a plecat erau bine iar duminica a unul a murit, iar celalalt a fost transferat la Iasi unde starea lui s-a ameliorat. Este vb de o infectie, dar necropsia nu a aratat un focar de infectie ci niste zone de leziuni intracerebrale probabil ca urmari a nasterii dificile. Nu s-au gasit semne clare de infectie, de asta lucrurile au mers catre rau. Se banuieste ca a fost o infectie nosocomiala si va fi raportata ca si infectie nosocomiala catre Directia de Sanatate Publica, (DSP) chiar daca este doar o suspiciune.

Contrar celor comunicate de catre conducerea spitalului, aflam ca starea celui de al doilea bebelus nu este nici pe departe ameliorata, sansele lui de supravietuire fiind minime chiar si la aceasta ora, el ajungand luni la Iasi cu 1% sanse de supravietuire, aseara a fost in pragul decesului si acum se zbate intre viata si moarte.

Surse apropiate familiei bebelusilor aduc acuzatii extrem de grave si anunta ca va izbucni un scandal monstru. Se vor pune la dispozitia presei toate documentele care arata ca bebelusul a murit cu zile si cel care inca traieste are de suferit din cauza ca nu a avut sansa sa se nasca in alt spital. Rudele spun ca a trebuit sa se faca interventii pentru ca bebelusul transferat la Iasi sa poata fi scos din spital, pentru ca medicii nu voiau sa le dea voie sa il transfere, cu scopul de a ascunde ce se intampla cu adevarat. Ba mai mult, spun ca la autopsia bebelusului mort nici nu s-au facut teste pentru a descoperi daca a fost vorba de infectie ci infectia a fost descoperita abia la al doilea copil la Iasi, cand s-a descoperit si ca i s-a facut tratament contra infectiilor nosocomiale.

Tot rudele spun ca cei de la Spitalul Judetean Neamt au vrut sa musamalizeze, pentru ca nu au vrut sa coopereze deloc cu medicii de la Iasi, care s-au chinuit aproape trei ore sa poata comunica cu colegii lor de la Piatra- Neamt, asa cum prevede procedura in astfel de cazuri.

Parintii bebelusilor sunt in stare de soc, iar tatal, care este ofiter de politie undeva in judetul Neamt, spune ca in orele urmatoare va face publice toate documentele medicale, care arata ca la spitalul din Piatra- Neamt se moare cu zile.

Vom reveni cu informatii noi

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ