In perioada 29 octombrie – 10 noiembrie Centrul de Training Regional Neamt al Fundatiei Motivation Romania desfasoara o serie de stagii de instruire a persoanelor cu dizabilitati motorii cu abilitati scazute, in cadrul proiectului “Acces – Accelerarea Competentelor de Baza pentru Servicii Eficiente si Sprijin pentru Utilizatorii de Scaune Rulante”. Activitatile vizeaza cresterea capacitatii beneficiarilor de a deveni membri activi ai societatii, prin dobandirea de informatii, abilitati practice de viata independenta si kinetoterapie, ceea ce le sporeste sansele de integrare socio-profesionala.
Echipa de evaluare a fost alcatuita din kinetoterapeut, instructor si coordonator regional, fiecare dintre acestia contribuind la alcatuirea planului de interventie individualizat pentru fiecare persoana in parte. Pe langa programele sustinute in regim ambulatoriu, echipa de evaluare a elaborat un program de kinetoterapie si recuperare activa la domiciliu, instruind beneficiarii si membrii familiei in vederea efectuarii corecte a exercitiilor. De asemenea, au fost prezentate si demonstrate tehnicile corecte de manevrare a fotoliului rulant, precum si pozitionarea corecta si transferul adecvat in si din fotoliul rulant.
Nu in ultimul rand, echipa de coordonatori a acordat consiliere pentru problemele emotionale ale persoanelor cu dizabilitati, vizand cresterea gradului de integrare socio-profesionala a acestora.
Totodata, persoanele cu dizabilitati au avut ocazia sa participe la doua antrenamente ale echipei de baschet in scaun rulant, dupa partea de initiere a beneficiarilor acestia avand ocazia sa joace in cate o echipa.
Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, creata in 1995 pentru a veni in sprijinul copiilor si adultilor cu dizabilitati. Pana in prezent, Fundatia Motivation Romania a redat mobilitatea si speranta intr-o viata implinita unui numar de peste 9.000 de copii si adulti cu dizabilitati din Romania. Programele si serviciile oferite sunt create pentru a creste calitatea vietii beneficiarilor si pentru a asigura prezenta lor activa in societate, cu accent pe integrarea sociala, educationala si profesionala. Serviciile pe care fundatia le ofera acopera o gama larga de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, la recuperare medicala si instruire pentru viata independenta, alaturi de un instructor in scaun rulant.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.