Expoziția „Stil și viziune“ revine la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț invită publicul să viziteze expoziția de pictură și desen intitulată „Stil și viziune.Ediția a II-a“, în perioada 25 aprilie – 4 mai 2018, în Sala Cupola.

Ediția aceasta este rezultatul unui parteneriat între Biblioteca Județeană și patru instituții de învățământ din județ, și anume Școala Gimnazială Borlești,Liceul Tehnologic „Gh. RusetRoznovanu“ Roznov, Școala Gimnazială Nr. 8 Piatra Neamțși Școala Gimnazială „Nicu Albu“ Piatra Neamț. Astfel, expoziția reunește lucrări realizate de elevii acestor școli,sub coordonarea prof. Ștefan Ioan Diaconu.

„Valorizarea potențialului creator al elevilor prin intermediul evidențierii unor stiluri diverse de lucru, având ca fundament utilizarea și aplicarea elementelor de limbaj plastic din gramatica limbajului vizual, reprezintă scopul principal al organizării acestor tipuri de expoziții. Reprezentările elaborate de către elevi evidențiază o simplitate a imaginii, dar în același timp și o ordonare a elementelor într-un spațiu plastic. Expresivitatea plastică este evidențiată de aplicarea culorii în cadrul fiecărui subiect abordat, prin armonie, pasaj cromatic și alăturarea lor din punct de vedere teoretic. Sunt prezente imagini unitare sau ansambluri de elemente bine închegate din punct de vedere vizual, cu tematică diversă. Educația plastică are rolul de a orienta elevul spre o mai bună cunoaștere a lumii, a societății, a culturii artistice, precumși rol de formare a personalității“, explică prof. Ștefan Ioan Diaconu.

Elevii expozanți vor fi recompensați cu Diplome de participare, ce le vor fi înmânate la finalul anului școlar.

Ionut CORFU (sursa: Comunicat Biblioteca Judeteana)

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.