La data de 12 martie a.c., cei trei tineri au fost prezentați Judecătoriei Roman, față de aceștia fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

În fapt, la data de 11 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au documentat activitatea infracțională a trei tineri de 18, respectiv 19 ani, din Roman și Cotu Vameș, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă de tâlhărie calificată.

Imediat au fost demarate activitățile de cercetare și documentare, iar operativitatea cu care au fost desfășurate de polițiștii de investigații criminale a condus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei.

Din investigații a reieșit că, în seara zilei de 9 martie a.c., cei în cauză ar fi pătruns în incinta locuinței a doi bărbați din Roman, iar prin exercitarea de acte de violență, ar fi sustras din camera celui de 62 de ani, un motofierăstrău, un rotopercutor și un telefon mobil. În baza aceleiași rezoluții infracționale, aceștia ar fi pătruns și în camera bărbatului de 60, pe care l-ar fi agresat în scopul obținerii unor sume de bani. Întrucât nu au reușit să obțină bunuri materiale, aceștia au abandonat activitatea infracțională.

Prejudiciul creat prin activitatea infracțională, în valoare de aproximativ 700 de lei, a fost recuperat integral de polițiști și restiuit persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, cei trei au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată și tentativă de tâlhărie calificată, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

sursa: IPJ Neamt

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.