Taximetristii din Piatra- Neamt, nemultumiti pentru ca in sedinta din februarie de CL le-a fost respinsa cererea de majorare a tarifului maximal de la 2,2 la 3,7 lei, au fost invitati la discutii de catre prefectul Vasile Panaite care a convocat Comisia de Dialog Social, din care au facut parte reprezentanti ai politiei locale, politiei rutiere, primariei si seful ITM Neamt.

Discutiile au durat aproape o ora si taximetristii si-au spus toate ofurile. Prefectul Panaite a luat act de doleantele lor si a dat asigurari ca Prefectura Neamt se va implica in limitele legii in rezolvarea pe cat posibil a tuturor problemelor intampinate de operatorii de servicii de taximetrie din Piatra- Neamt.

Una dintre problemele ridicate de taximetristi se pare insa ca are rezolvare doar in Parlament. Este vorba despre combaterea pirateriei, legea in acest domeniu fiind foarte slaba, astfel de fapte fiind aproape imposibil de probat de catre politisti in conditiile in care arata legea acum, de aceea ar trebui sa se implice si parlamentarii din Neamt care ar putea initia modificarea legii.

Liderul de sindicat Ioan Lazaroaia a spus in timpul discutiilor ca primarul Dragos Chitic a solicitat sa se renunte la protestul programat pentru vineri (16 martie) si a promis ca va incerca sa reintroduca proiectul cu majorarea tarifului maximal pe ordinea de zi a sedintei de CL din luna aprilie, pentru ca nu mai este timp pentru a fi introdusa pe ordinea de zi a sedintei din martie. Din pacate, se pare ca edilul incearca sa duca cu presul pe sindicalisti, pentru ca pana la sfarsitul lunii martie este timp berechet sa introduca proiectul din nou pe ordinea de zi. Lucrul acesta poate fi facut si cu 2 sau cu 3 zile inainte de sedinta, trebuie doar sa se vrea. Asa cum remarcam si intr-un articol precedent pe acest subiect, cineva vrea cu orice pret sa tina pe loc marirea tarifelor si protestul taximetristilor, si implicit sa escaladeze conflictul daca oamenii isi vor da seama ca au fost prostiti pe fata.

Inregistrarea sedintei integral- VIDEO:

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.