O femeie în vârstă de 28 de ani, din Săvinești, a anunțat Poliția după ce a fost sunată de un individ care i-a cerut să depună o sumă de bani „pentru o fundație“, pentru a intra în posesia unui așa-zis premiu în valoare de 10.000 de euro.

„Sâmbătă, în jurul orei 10.00 polițiștii din cadrul Postului de Poliție Săvinești au fost sesizați imediat de către o femeie de 28 de ani, din localitate despre faptul că la aceeași dată, orele 09.40 a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care i-a solicitat să încarce mai multe cartele telefonice. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că la data de 19.09.2015, orele 09.40 femeia a fost contactată pe telefonul mobil de un bărbat care s-a prezentat ca fiind un angajat al unei societăți de telefonie mobilă și care a anunțat-o că în urma unei tombole organizate femeia este câștigătoarea unui premiu în valoare de 10.000 euro. Fapt pentru care i-a solicitat reclamantei să depună suma de 2.500 lei pentru o fundație de întrajutorare și pentru a putea intra în posesia premiului. Persoana vătămată i-a comunicat bărbatului că nu deține acești bani, iar făptuitorul i-a solicitat să achiziționeze un număr de cinci cartele telefonice Pre-Pay, a căror coduri să le comunice telefonic, moment în care femeia a realizat că este o înșelăciune și a anunțat lucrătorii de poliție“, a declarat subinspector Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

Cercetările în cauză sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune și pentru identificarea autorului.

Polițiștii reamintesc faptul că modul de operare a acestor escrocii este acela de a apela persoana pe care doresc să o transforme în victimă, de regulă prin intermediul telefoniei fixe și, sub atribuirea calității false de angajați ai unei societăți comerciale, anunță că au fost aleși câștigătorii unui premiu consistent în euro sau lei. Totodată, li se transmite victimelor că pentru a intra în posesia premiului, este necesară achitarea anticipată, prin virament bancar, diverse cheltuieli: impozite, taxe notariale sau de transport, onorariul comisiei de validare, deschiderea contului sau alte cheltuieli în valoare de câteva mii de lei. Pentru a nu deveni victime ale unor asemenea infracțiuni, polițiștii nemțeni recomandă cetățenilor să nu ia în considerare eventualele mesaje în care sunt desemnați câștigători, fără temei, al vreunui sondaj, mai ales dacă nu au participat la un astfel de concurs.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.