Un barbat din Roman, a fost retinut de politisti ieri, la trei ani dupa ce fusese depistat in trafic, in timp ce transporta tigari de contrabanda, anunta IPJ Neamt:

”În seara zilei de 30.03.2017, în cadrul unei acţiuni desfăşurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției mun. Roman, împreună cu luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale Neamţ şi cadrele I.J.J. Neamţ, un bărbat urmărit național și internațional a fost depistat pe raza municipiului Roman.

Bărbatul de 43 de ani, din Roman se ascundea într-un imobil de pe raza orașului, sustrăgându-se de la executarea pedepsei de 3 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În fapt, la data de 12.03.2014 polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Oniceni au oprit, în trafic, pe raza comunei Poienari un autoturism condus de inculpat, în care se afla cantitatea de 11200 ţigarete marcate fiscal necorespunzător, având banderole cu inscripţia Republica Ucraina, Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Totodată la data de 13.04.2014, un echipaj de poliție rutieră au oprit în trafic bărbatul de 43 de ani, care conducea un autovehicul pe strada Mihai Viteazu din mun. Roman şi care nu a respectat regimul legal de viteză. În timpul controlului agentul de poliție a solicitat acte pentru marfa transportată, existând suspiciunea unei fapte de contrabandă, moment în care bărbatul a introdus autovehiculul în viteză şi a demarat de pe loc, acroşând polițistul.

Autoturismul a fost blocat în trafic, iar în urma controlului auto au fost identificați doi saci din plastic în care se aflau 300 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, fără timbru fiscal. Bărbatul a fost transportat şi depus în Penitenciarul Bacău, acțiunea benficiind de suportul operativ al specialiștilor Serviciului de Operațiuni Speciale Neamţ şi Serviciului de Investigații Criminale Neamţ.”

Tot ieri, politistii au rezolvat un caz de furt, la cateva ore de la sesizarea lui:

”În ziua de 30.03.2017, în jurul orei 15.00, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au fost sesizaţi despre faptul că o persoană a sustras un motofierăstrău. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă și în urma investigațiilor efectuate, un bărbat de 29 de ani a fost depistat în padurea Războieni, în apropierea unei stâni, având asupra sa bunul sustras. Motofierăstrăul a fost recuperat și predat persoanei vătămate, iar bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt.”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.