Începând cu luna aprilie beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport pensionarii cu venituri de până la 1000 de lei și elevii care provin din familii a căror venituri sunt de până la 700 de lei pe membru de familie pentru deplasarea la unitățile de învâțământ la care studiază.

Sunt menținute și gratuitățile pentru categoriile sociale care au beneficiat de acest drept și anul anterior: veteranii și văduvele de război, persoanele cu handicap grav și accentuat, însoțitorii acestora, elevii care au obținut premiul 1, 2 sau 3 la olimpiadele naționale și persoanele fără venituri cu vârsta de peste 65 de ani.

Loading...

,,Consider că o administrație locală responsabilă trebuie să sprijine persoanele cu nevoi speciale, să aibă grijă de vârstnici, copii și elevi. Îmi propun ca de la an la an să oferim cât mai multe gratuități la transportul public pentru ca cetățenii orașului să se simtă ocrotiți.” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Legitimațiile care permit călătoriile gratuite pentru pensionarii care folosesc mijloacele de transport ale SC Troleibuzul SA se eliberează în baza actului de identitate și a ultimului cupon de pensie, la punctul de lucru al societății de la gară. Pentru celelalte persoane beneficiare legitimațiile de călătorie sunt eliberate de Primăria Municipiului Piatra- Neamț, prin Direcția de Asistență Socială în clădirea situată pe  strada Dimitrie Ernici nr.3.

Ionut CORFU

sursa: Comunicat Primaria Piatra- Neamt

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ