Valentin Chiuaru, în vârstă de 20 de ani, din Girov, care are pe conștiință viața a doi bătrâni, a fost condamnat ieri la 6 ani și două luni de închisoare pentru că aproape a ucis în bătaie o consăteană în vârstă de 83 de ani. Femeia a stat câteva săptămâni în spital, dar a scăpat cu viața și a spus că nu vrea nimic de la „pârlit“, decât să se facă dreptate. Tribunalul Neamț l-a obligat pe inculpat doar la plata cheltuielilor de spitalizare, în valoare de 12.500 lei, și la plata cheltuielilor judiciare, în sumă de 1.500 de lei.

Motivul pentru care Chiuaru a snopit în bătaie bătrâna a fost „demn“ de fapta lui: avea nevoie de bani pentru plata unei amenzi de 1.500 lei și credea că femeia are suma. A intrat noaptea peste ea în casă și i-a rupt coastele, a desfigurat-o și a învinețit-o de sus până jos, dar degeaba.

Sentința este blândă, pentru că Valentin Chiuaru a recunoscut. Dar mai are un proces de dublă crimă, după ce, la fel, a intrat în casă peste alți doi vecini. Erau doi soți de 73 de ani, care confecționau mături și le vindeau pentru a avea ce mânca. Cei doi soți au fost descoperiți morți pe 8 iunie, la câteva zile după ce au fost bătuți cu parul.

Cristina Iordache

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.