Un barbat din Secuieni, jud. Neamt, a fost retinut ieri de politisti, dupa ce in casa lui s-au descoperit 4 arme si munitia aferenta. El introdusese ilegal armele in tara, reusind sa pacalaeasca vamesii, insa s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uzul de armă neletală fără drept.

Comunicat IPJ Neamt:

La data de 4 iunie a.c., poliţiştii din cadrul S.A.E.S.P. au identificat şi reţinut un bărbat, de 48 de ani, din Secuieni, care este cercetat sub aspectul comiterii  infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uzul de armă neletală fără drept.

În fapt, la data de 30 mai a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Neamţ, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., au demarat cercetările asupra bărbatului, bănuit că ar deţine fără drept la domiciliu două arme neletale supuse autorizării, acesta nefiind autorizat pentru deţinere de arme şi muniţii.

În urma verificărilor efectuate la domiciliul acestuia, în prezenţa soţiei sale, întrucât bărbatul era plecat în Germania,  poliţiştii au identificat cele două arme şi muniţia aferentă.

De la acesta, poliţiştii au ridicat alte două arme neletale supuse autorizării, respectiv o armă de tir sportiv – calibru 5.5 mm şi un pistol de tir cu aer comprimat – calibru 4.5 mm, ambele având seria ştearsă. Din cercetări a rezultat că acestea au fost achiziţionate tot în cursul anului 2017 din Bulgaria.

Din primele cercetări a rezultat faptul că bărbatul a trecut frontiera de stat, cu cele 4 arme şi muniţia aferentă , fără a le declara autorităţilor vamale, iar ulterior le-a transportat la domiciliul său.

Poliţiştii au confiscat cele două arme neletale, dar şi 30 de cartuşe calibru 9 mm cu capsa de iniţiere nepercutată şi 29 de tuburi de cartuş calibru 9 mm cu capsa percutată, 400 proiectile metalice şi două dispozitive optice de ochire cu sistem de prindere pe armă.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Neamţ, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.