Doua drumuri nationale au fost efectate de inundatii pe Valea Muntelui, jud. Neamt. Pe DN 17B (Poiana Largului- Vatra Dornei) se circula cu dificultate in doua locuri din comuna Farcasa: in satul Savinesti unde traficul rutier se desfasoara pe un singur fir si in satul Frumosu unde ambele sensuri de mers sunt sub ape si aluviuni, insa se traficul rutier nu este complet blocat (foto)

Drumul national 15 (Poiana Largului- Borsec) este insa complet blocat la limita dintre comunele Poiana Teiului si Grinties, in zona statiei de carburanti Socar. Un pod s-a infundat si apa cu aluviuni a iesit pe carosabil, facand drumul impracticabil. Politistii au deviat traficul rutier pe drumul judetean din satul Bistricioara, comuna Ceahlau.

Loading...

La aceasta ora, se intervine cu utilaje pentru indepartarea aluviunilor (foto).

Potrivit unor ultime informatii din zona, la Petru Voda sunt 3 case inundate, iar la Poiana Largului, apa a intrat in 4 case. Si curtea unei firme a fost inundata la Poiana Largului dar si mai multe terenuri agricole.

Reamintim ca 4 comune sunt afectate de inundatii pe Valea Muntelui, dupa ploile din ultimele zile. Astazi, o ploaie care a durat aproximativ 2 ore a facut sa iasa din matci mai multe paraie din comunele Farcasa, Borca, Poiana Teiului si Grinties.

La Poiana Teiului au fost afectate aproximativ 10 locuinte din satele Roseni si Poiana Largului unde apa intrat si in case. Drumul national spre Vatra Dornei a fost deteriorat in doua locuri unde apa a trecut peste carosabil.

Potrivit ISU Neamt, la Farcasa, in satul Busmei au fost salvate din casa 3 persoane, printre care si un copil in varsta de un an.

La aceasta ora, ISU Neamt acționează in comunele Farcasa, Borca, Grințieș, Poiana Teiului. Cu echipaje de la Detasamentul Targu Neamț. Au plecat in sprijin forte de la Piatra Neamț.

Imagini video de la Poiana Teiului:

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ