Actualizare stire: Vezi AICI– Au sosit rezultatele testului la coronavirus, pentru fetița din Piatra Neamț

Stirea initiala: O fetita de 6 ani din Piatra Neamt este suspecta de infectare cu noul coronavirus (Covid 19). Fetita a fost dusa de parinti ieri seara (29 februarie) la o clinica de pediatrie din oras, cu simptome specifice virusului Covid 19: tuse seaca si episoade febrile. Medicii de la clinica au anuntat DSP si imediat au fost recoltate probe biologice care au fost trimise la Spitalul de Boli Infectioase Iasi. Astazi sau cel tarziu maine, vor veni si rezultatele analizelor, si se va stabili daca fetita a fost sau nu infectata cu coronavirus, a declarat pentru tvmneamt.ro dr. Mirela Grădinaru, medic șef Departament supraveghere in sanatate publica (DSP Neamt).

In urma anchetei epidemiologice a rezultat ca fetita a vizitat Venetia impreuna cu parintii, undeva in jurul datei de 16 februarie, cand in Italia nu se declansase alerta pe subiectul coronavirus, iar pe 18 februarie, familia revenit in tara. Abia 3 zile mai tarziu, Italia se confrunta cu epidemia de coronavirus.

Parintii fetitei au refuzat sa-si interneze copilul la Sectia Contagioase din Piatra Neamt, fiind imediat plasati in regim de izolare la domiciliu, iar in functie de rezultatul testului trimis la Iasi, se vor lua masurile care se impun, a mai declarat medicul Mirela Gradinaru.

La data de 28 februarie, in judetul Neamt, 177 persoane erau în izolare la domiciliu, iar 4 persoane erau in carantina intr-un spatiu special amenajat, din Tabara Oglinzi.

Ionut CORFU.

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.