Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale IPJ Neamt, s-au autosesizat dupa articolul tvmneamt.ro, Fără precedent în Neamț, incitare la crimă. Viceprimar spânzurat în fața primăriei, autoritățile, tăcere complice

Este vorba despre o incitare publica la crima, fapta ce este prevazuta in Codul Penal, dupa ce un site fals, neasumat (dar in spatele caruia se stie ca este un jurnalist controlat de PSD Neamt), denumit Anonymous Piatra Neamt a publicat in noaptea de 7 spre 8 martie, un articol de tip stire falsa, in care se cere spanzurarea viceprimarului de la Poiana Teiului, Paul Enache. In articolul care pare scris de o persoana cu evidente afectiuni psihice, este plasat un montaj foto cu viceprimarul spanzurat in curtea primariei, deasupra bustului Parintelui Iustin Pârvu (bust ridicat din donatia viceprimarului) pe al carui postament urineaza un personaj desenat, copiat de pe internet.

IPJ Neamt a confirmat oficial informatia obtinuta initial pe surse ieri seara de tvmneamt.ro: ”La data de 9 martie, în urma vizionării articolului apărut în mediul on-line, Inspectoratul de Poliție Județean Neamț s-a sesizat din oficiu, lucrarea fiind înregistrată la Serviciul de Investigații Criminale. Polițiștii efectuează verificări de specialitate, urmând ca la finalizarea acestora să fie stabilită natura aspectelor semnalate. În funcție de acest aspect, vor fi dispuse măsuri pe cale de consecință”, a declarat Dimitrie Mocanu, purtator de cuvant al Politiei Neamt.

Intre timp, in cusul acestei nopti (9/10 martie) pe acelasi site anonim controlat de jurnalistul poreclit trompeta lui Ionel Arsene, cunoscut si ca abonat la recompensele primaritei de la Poiana Teiului, a fost publicat un alt fake news, la fel de penal ca primul, in care semnatarul acestor randuri apare spanzurat in fata Turnului lui Stefan cel Mare, pe platoul Curtii Domnesti din Piatra Neamt.

Si aceasta instigare la crima a fost bifata ca abatere penala de catre politistii de la Investigatii Criminale. ”De asemenea, ne-am sesizat din oficiu și în privința articolului apărut în cursul zilei de ieri (n.n. din noaptea de 9/10 martie). Verificările sunt în curs de desfășurare, iar la finalizarea acestora se va stabili dacă aceste aspecte sunt de natură penală sau contravențională. În situația în care vor fi constatate aspecte penale, va fi întocmit dosar penal”, a mai declarat Dimitrie Mocanu.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.