În perioada 11 septembrie – 6 octombrie a.c., la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia s-a desfăşurat un stagiu de pregătire în domeniul artelor marţiale cu jandarmi români, sub îndrumarea unui colectiv de instructori din cadrul Trupelor Poliţiei Populare Chineze.

Astfel, timp de o lună de zile,  sergentul major Vlad Roşu (foto) din cadrul Detaşamentul 1 Mobil, alături de alţi jandarmi încadraţi în domeniile de ordine publică din unităţile Jandarmeriei Române, a făcut obiectul unui program comun de instruire unde a învăţat tehnici de kata şi kumite de la experţii chinezi şi a beneficiat de o pregătire intensă pentru a-şi cunoaşte limitele fizice şi psihice. Stagiul de pregătire în domeniul artelor marţiale a creat premisele pentru însuşirea de către personalul Jandarmeriei Române, a tehnicilor de autoapărare, cu sprijinul celor mai buni specialişti în domeniu.

Loading...

Sergentul major Vlad Roşu, are 23 de ani, este originar din Buda-Oşeşti, judeţul Vaslui, absolvent şi şef de promoţie al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni în anul 2016 iar în prezent face parte din colectivul Jandarmeriei Neamţ.

Ionut CORFU

sursa: comunicat de presa Jandarmeria Neamt

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ