Inca un sens giratoriu va fi construit in zona garii din Piatra- Neamt, la distanta de cateva sute de metri de cel existent deja.

Construirea noului sens giratoriu va fi supusa aprobarii in sedinta extraordinara de Consiliu Local, de joi, 12 martie, potrivit unui proiect de hotarare initiat de viceprimarul Bogdan Gavrilescu (PMP)

Sensul giratoriu va fi amenajat la intersectia strazii Bistritei cu str. Aurel Vlaicu, in fata restaurantului Bistro si va servi drept cale de acces in curtea noului magazin Kaufland care se va deschide pe locul fostei fabrici de prelucrare a lemnului (SIL Bistrita) de vizavi de autogara.

Potrivit proiectului de hotarare, se are in vedere ”asocierea UAT Municipiul Piatra Neamt si SC Kaufland Romania SCS, in vederea construirii unui sens giratoriu, accesului la centru comercial si amenajare spatii verzi, pe terenul situat in str. Bistritei intersectie cu str. Aurel Vlaicu, in suprafata de 2.700 mp, pe durata executarii lucrarilor”, se arata in documentul care va ajunge pe masa consilierilor locali.

In schimbul punerii la dispozitie a terenului care nu-si va schimba proprietarul, Kaulfand se obliga sa mentina destinatia amenajarii, adica sa ramana sens giratoriu, sa creeze trei suprafete de spatiu verde in centrul sensului giratoriu (una de 200 mp, una de 40 mp si una de 82,5 mp), sa amenajeze carosabilul si trotuarul pe o suprafata de peste 2.300 mp, sa obtina toate avizele si autorizatiile si sa suporte costurile unor eventuale devieri ale retelelor de gaze, electricitate, apa si comunicatii, se mai arata in proiectul depus de viceprimarul Gavrilescu.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.