Ieri, în jurul orei 14.30, în localitatea Dumbrava Roșie a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea unui pieton.

Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 77 de ani, din Piatra Neamț conducea un autoturism pe DN15, a surprins și accidentat o femeie de 43 de ani, din Dumbrava Roșie, în timp ce aceasta traversa drumul pe trecerea pentru pietoni semnalizată și marcată corespunzator. În toate cazurile, polițiștii au testat conducătorii auto, iar rezultatele au fost negative.

Loading...

Tot ieri, în jurul orei 08.25, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe DN 15B, pe raza comunei Pipirig a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unui pieton.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, se pare că în timp ce un bărbat de 46 de ani, din Iași conducea un autoturism pe DN 15B, având direcţia de mers Poiana Teiului – Tg. Neamţ, nu ar fi adaptat viteza într-o curbă la dreapta a părăsit partea carosabilă, moment în care a surprins şi accidentat un bărbat de 45 de ani, care circula pe acostament.

Un alt accident soldat cu rănirea unui pieton, a avut loc, ieri, în localitatea Țibucani. Din primele cercetări polițiștii au stabilit că în timp ce un bărbat de 38 de ani, din Iași conducea un autoutilitară pe DJ 155I, având direcţia de mers Tupilaţi – Tg. Neamţ, a surprins şi accidentat un bărbat de 63 de ani, din localitate, care se deplasa pe partea carosabilă.

În toate cazurile, polițiștii au testat conducătorii auto, iar rezultatele au fost negative.

Recomandarile politistilor:

ALEGE VIAŢA! CONDUCEŢI PRUDENT, PE TIMP PLOIOS!

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizării meteorologice, vă recomandă să conduceţi prudent, să adaptaţi continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi să luaţi în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial atunci când carosabilul este umed.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

Totodată, le recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

Totodată, recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile maracate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Ionut CORFU

sursa: IPJ

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ