Adrian Anton, cunoscut în Piatra Neamț drept cel mai legist polițist de la Rutieră, spaima șoferilor din județ, a fost reținut de DNA pentru presupuse fapte de corupție. Faima lui Anton vine după ce în anul 2007 a ținut prima pagină a ziarelor pentru că a refuzat o mită de 100 de lei și a reținut permisul de conducere al unui șofer pe bună dreptate. În 2013 a reclamat fapte de corupție la nivelul SPRICV Neamț, susținând că șeful serviciului din acel moment, comisarul Ioan Simionel, împreună cu alți subalterni, a modificat sistemul informatic pentru a repartiza preferențial școlile de șoferi la anumiți examinatori. La acea dată s-a descins cu procurori la sediul SPRICV Neamț, de unde s-au ridicat calculatoarele drept probă. A fost deschis dosarul 3718/P/2013, în care se fac cercetări pentru faptele de corupție reclamate de Adrian Anton, dosar care este încă în lucru.
Din câte se pare, Anton nu a avut o viață ușoară ca polițist. În 2009, Anton a refuzat să „ierte“ șoferii „protejați“ de comisarul șef Aurelian Șoric. I s-a înscenat o altă cercetare disciplinară și a fost dat afară din Poliție. Prin Decizia Tribunalului Mureș, în dosarul 200 din 15.02.2010 a fost repus pe funcție.
Revenind la cele mai recente acuze, potrivit apărătorului lui Adrian Anton, „dosarul în care este cercetat Adrian Anton este în lucru la DNA Brașov. În dosar se cercetează presupuse fapte de corupție și s-a dispus luarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile“, au declarat apărătorii lui Adrian Anton.
Adrian Anton este cercetat în urma unei ample anchete a DNA Brașov. Vom reveni cu amănunte.

C.Z.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.