O vaca a fost salvata ieri de pompieri la Tibucani. Animalul ramasese blocat intr-o mlastina din localitate, anunta ISU Neamt:

Duminică, 13.05.2018, la ora 09:23, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că un animal(vacă) se află blocat într-o mlaştină de pe raza localităţii Ţibucani. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de de capacitate medie din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț, fiind sprijiniţi în operaţiunile de degajare şi de un voluntar din cadrul SVSU Ţibucani.

Forţele au acţionat pentru extragerea animalului din mlaştină cu ajutorul echipamentului din dotare şi cu ajutorul unui buldo-excavator de la primăria din localitate, acesta fiind predat proprietarului.

Tot duminica, pompierii au intervenit si la un incendiu produs la o locuinta din comuna Români:

Duminică, 13.05.2018, la ora 00:05, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în comuna Români, sat Siliştea. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un autocamion de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, fiind sprijiniți și de patru voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Buhuşi și Români.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars cca. 130 metri pătrați din acoperișul, realizat din lemn cu învelitoare din tablă, mansarda necompartimentată, confecţionată din lemn şi materiale termoizolante, cu o suprafaţă de cca. 150 metri pătraţi, acoperişul camerei centralei termice cu o suprafaţă de 8 metri pătraţi şi cca. 100 kg articole de îmbrăcăminte depozitate în mansardă. Soţia proprietarului a suferit un atac de panică, fiind asistată medical de echipajul de paramedici SMURD, refuzând transportul la spital.

Intervenţia pentru localizarea şi lichidarea incendiului a durat aproximativ 3 ore.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,efectul termic de la un coş de evacuare a fumului neprotejat termic”.

Si sambata s-a produs un incendiu, de data asta la undepozit de furaje din Agârcia, se arata in acelasi comunicat ISU Neamt:

Sâmbătă, 12.05.2018, la ora 10:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un depozit de furaje în comuna Alexandru cel Bun, sat Agârcia. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un autocamion de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars cca. 500 kg fân uscat, 3 metri liniar şipcă din lemn şi s-au deteriorat aproximativ 1500 kg fân.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Ionut CORFU (foto coperta- arhiva)

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.