Pompierii nemteni au avut parte de o experienta nu prea des intalnita. Pe drumul de intoarcere de la o interventie la un incendiu de miriste, au intervenit la un al incendiu, tot de vegetatie uscata . 

  ”Miercuri, 27.07.2016, la ora 15:55, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de mirişte pe un teren din satul Onişcani, comuna Filipeşti, judeţul Bacău. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că incendiul se manifesta pe o fâneaţă, unde ardeau miriştea şi căpiţele de fân. Proprietarul, în vârstă de 84 de ani, încerca să stingă incendiul, care cuprindea deja o suprafaţă de trei hectare. Paramedicii au monitorizat starea proprietarului, care a refuzat transportul la spital.

Loading...

Incendiul se propaga foarte rapid spre zona în care mai era o căpiţă de fân şi spre zona în care vaca era priponită. Militarii au scos vaca din zona de pericol şi au început misiunea de stingere dinspre căpiţa de fân ce nu a fost afectată. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise (proprietarul a ars câţiva mărăcini adunaţi de pe ogor. Arderea s-a extins rapid pe mirişte, în ciuda faptului că proprietarul a acţionat încă de la început pentru stingere).

La întoarcerea din misiune, echipajele au observat un incendiu pe un teren din localitatea Horia. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars mirişte de grâu, pe o suprafaţă de aproximativ două hectare. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise” se arata intr-un comunicat ISU Neamt

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ